Як правильно парити капусту на голубці: що додати в воду, щоб листя легко знімалось

Голубці - це смачна і ситна страва, яка є традиційною для багатьох країн. Для їх приготування потрібні молоді капустяні листи, які потрібно попередньо відпарити. Однак, іноді листя капусти не відлітають, а залишаються цілими. Що ж робити в такому випадку. 

Ось кілька порад, які допоможуть вам правильно парити капусту на голубці:

Використовуйте молоду капусту. Листя молодої капусти більш м'які і еластичні, тому їх легше відпарити.
Вибирайте капусту з тонкими листям. Товсті листя капусти будуть важче відпарюватися.
Відріжте качан капусти знизу. Це допоможе капусті рівномірно пропаритися.
Наріжте капусту на 4-6 частин. Це також допоможе капусті рівномірно пропаритися.
Помістіть капусту в каструлю з киплячою водою. Вода повинна повністю покривати капусту.
Посоліть воду. Це допоможе капусті швидше пропаритися.
Варіть капусту на середньому вогні протягом 10-15 хвилин.

Якщо ви хочете, щоб листя капусти відлітали, то можна додати в воду такі інгредієнти:

Лимонний сік. Лимонний сік розм'якшує волокна капусти, що робить листя більш еластичними.
Оцет. Оцет також розм'якшує волокна капусти.
Мед. Мед надає капусті м'який смак і аромат.
Сода. Сода пом'якшує воду, що також сприяє розм'якшенню капусти.

Кілька рецептів, які допоможуть вам приготувати м'які і соковиті голубці:

Голубці з м'ясом і рисом

Інгредієнти:

1 кг молодої капусти
500 г м'яса (яловичина, свинина, індичка)
1 склянка рису
2 цибулини
2 моркви
1 яйце
Сіль, перець за смаком

Приготування:

Капусту відпарити.
М'ясо і цибулю подрібнити.
Моркву потерти на тертці.
З'єднати м'ясо, цибулю, моркву, рис, яйце, сіль і перець.
Формувати голубці.
Готувати голубці в духовці або на плиті.
Голубці з грибами

Інгредієнти:

1 кг молодої капусти
500 г грибів (шампіньйонів, печериць або лісових)
2 цибулини
2 моркви
1 яйце
Сіль, перець за смаком

Приготування:

Капусту відпарити.
Гриби подрібнити.
Цибулю і моркву подрібнити.
З'єднати гриби, цибулю, моркву, яйце, сіль і перець.
Формувати голубці.
Готувати голубці в духовці або на плиті.
Сподіваюся, що ці поради допоможуть вам приготувати смачні і соковиті голубці.