Як приготувати гречаний суп з фрикадельками. Дуже простий смачний рецепт

Гречаний суп із фрикадельками – це ситна та ароматна страва, яка зігріє в холодну пору року і стане чудовим обідом для всієї родини. Поєднання гречки, овочів та ніжних фрикадельок створює гармонійний смак і насичений аромат. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Чому варто приготувати гречаний суп із фрикадельками?

Ситно і поживно: Гречка багата на вуглеводи, білок та вітаміни, а фрикадельки додають страві білкової складової.
Простий у приготуванні: З цим рецептом впорається навіть новачок на кухні.
Універсальний: Підходить для обідів та вечерь, а також може стати основою для дієтичного харчування.
Смачний: Поєднання смаків гречки, овочів та м’яса подобається більшості.

Інгредієнти:

- Гречка - 100 г
- М'ясний фарш - 500 г
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 15 г
- Сіль - за смаком
- Спеції - за смаком
- Картопля - 200 г
- Морква - 1 штука
- Невелика цибулина - 1 штука
- Селера - 1 стебло
- Вода - 2 л
- Зелень - за смаком

Приготування:

1․ Гречку відваріть до напівготовності. Поки вона вариться, змішайте фарш із яйцем, сухарями, сіллю та спеціями.
2․ Картоплю і моркву наріжте середніми шматочками, цибулю та селеру - невеликими.
3․ У каструлю налийте воду, покладіть овочі, додайте сіль з перцем.
4․ Закип'ятіть та варіть на середньому вогні 15 хвилин.
5․ Поки суп кипить, зліпите фрикадельки. На кожну беріть по чайній ложці фаршу або трохи більше.
6․ Додайте в каструлю фрикадельки, перемішайте та залиште суп на вогні ще на 10 хвилин.
7․ Засипте гречку і варіть 5-10 хвилин.
8․ Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти супу 10-15 хвилин.
9․ Перед подачею посипте гречаний суп нарізаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали

Простий рецепт, неймовірний смак: грузинський салат, який зникне миттєво