Як приготувати рибу по-королівськи: секрет у соусі

Рибні страви, особливо навесні, дуже корисні. Крім смаку, в них багато необхідних вітамінів. Втім просто посмажити якогось окуня не цікаво для справжньої господині. Тож треба додати смачний соус, і тоді риба вийде королівською. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Риба — один із найкорисніших продуктів для організму людини. У ній міститься багато білка та мінеральних елементів. А ще з риби можна приготувати неймовірну кількість страв 

     

А от соус  зробить будь-яку рибу по-справжньому королівською стравою. Родзинка рецепту – апельсиновий соус. Страва не займе багато часу: необхідно лише обсмажити рибу на сковороді, змішати інгредієнти для заправки та насолоджуватися чудовою стравою.

Як приготувати смаженого морського окуня з апельсиновим соусом

Знадобиться:

  • окунь — 1 шт.;
  • паприка мелена — 1 чайна ложка;
  • олія оливкова – 4 ст. ложки.

Для соусу:

  • апельсиновий джем – 2 ст. ложки;
  • винний оцет – 1 ст. ложка;
  • сік апельсиновий – 1 ст. ложка;
  • зелень – до смаку.

Як приготувати соус

1. Для соусу змішайте джем, сік, оцет, половину перцю.

2. Додайте зелень у соус і перемішайте.

3. Очистіть рибу, промийте. Зріжте 2 філе. Обсушіть.

4. Посипте паприкою та обсмажте з двох сторін з додаванням олії.

5. Подавайте рибу із соусом. Смачного!

Раніше ми писали про: Ранні гриби синьоніжки знайшли на Дніпропетровщині (Фото)