Як приготувати розкішний гарбуз із сиром та горіхами всього за пів години

Гарбуз запечений з камамбером та горіхами — рецепт осінньої закуски, де солодку м’якоть гарбуза поєднуємо з ніжним сиром і хрусткими волоськими горіхами. Готується страва з гарбуза всього за пів години, але має вигляд, наче ресторанна подача. Приготуй — і отримаєш теплий, ароматний осінній ланч або легку вечерю, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти 

Гарбуз - 600 г

Камамбер - 150 г

Оливкова олія - 20 мл

Чебрець, гілочка - 3 шт.

Волоські горіхи - 30 г

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Приготування

  1. Почисть гарбуз від шкірки, наріж на стейки зовтовшки 2–2,5 см, виклади на деко, застелене пергаментом.
  2. Полій гарбуз 20 мл оливкової олії, посоли, поперчи та злегка розітри олію пальцями, щоб вона рівномірно вкрила поверхню.
  3. На кожен шматок поклади по 3 скибочки камамбера, посип його подрібненими горіхами та поклади зверху гілочку чебрецю.
  4. Постав у духовку, розігріту до 180°C, і запікай 20–25 хв, доки гарбуз стане м’яким, а сир злегка підрум’яниться.
  5. Подавай одразу з духовки — гарячим або теплим. Для більшої виразності смаку полий готву страву кількома краплями медово-лимонної заправки перед подачею.

Також раніше ми писали Запасаємося вітамінами на зиму: рецепт осіннього салату, що б'є рекорди корисності