Як приготувати розкішний гарбуз із сиром та горіхами всього за пів години
Гарбуз запечений з камамбером та горіхами — рецепт осінньої закуски, де солодку м’якоть гарбуза поєднуємо з ніжним сиром і хрусткими волоськими горіхами. Готується страва з гарбуза всього за пів години, але має вигляд, наче ресторанна подача. Приготуй — і отримаєш теплий, ароматний осінній ланч або легку вечерю, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Гарбуз - 600 г
Камамбер - 150 г
Оливкова олія - 20 мл
Чебрець, гілочка - 3 шт.
Волоські горіхи - 30 г
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Приготування
- Почисть гарбуз від шкірки, наріж на стейки зовтовшки 2–2,5 см, виклади на деко, застелене пергаментом.
- Полій гарбуз 20 мл оливкової олії, посоли, поперчи та злегка розітри олію пальцями, щоб вона рівномірно вкрила поверхню.
- На кожен шматок поклади по 3 скибочки камамбера, посип його подрібненими горіхами та поклади зверху гілочку чебрецю.
- Постав у духовку, розігріту до 180°C, і запікай 20–25 хв, доки гарбуз стане м’яким, а сир злегка підрум’яниться.
- Подавай одразу з духовки — гарячим або теплим. Для більшої виразності смаку полий готву страву кількома краплями медово-лимонної заправки перед подачею.
Також раніше ми писали Запасаємося вітамінами на зиму: рецепт осіннього салату, що б'є рекорди корисності