Як у Дніпрі безкоштовно отримати набори продуктів харчування

"Всього вдосталь": щомісячна продуктова підтримка ВПО. У Дніпрі вразливі категорії громадян ніколи не залишаються без підтримки  – це твердження вже давно стало аксіомою. Так, місто з самого початку повномасштабного вторгнення комплексно допомагає переселенцям. Наразі один з видів такої допомоги – це набори продуктів харчування, які точно стануть в нагоді, адже, погодьтеся, без їжі нікуди. Про це повідомляє Дніпроовська порадниця з посиланням на Департамент соціальної політики ДМР.

Тож ми вчергове відвідали один з шелтерів для ВПО, аби роздати смачні пакунки   Кожен з них розрахований на 1 людину, на 1  місяць, і його наповнення справді приємно вражає. Це консерви, вермішель швидкого приготування, печінковий паштет та інші смаколики. А ще у ньому містяться готові перші та другі страви (супи, борщі, каші). І на десерт – галети, мед, джем до чаю і кави.

дтт
  Як зазначила завідувачка сектору соціального захисту ВПО управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб департаменту соцполітики ДМР Юлія Крохмаль, така продуктова допомога передбачена для тих переселенців, які проживають у місцях тимчасового компактного проживання (шелтер, гуртожиток) і є
  особами з інвалідністю,
  літніми людьми,
  матерями з дітьми,
  дітьми від 3 до 18 років
  законними представниками-супроводжуючими дитини, недієздатної або частково дієздатної особи.
А ще набори можуть отримати ті ВПО, які отримують послуги кризового та екстреного втручання у Дніпровському міському центрі соціальних служб. Цій категорії набори видаються протягом   місяців з моменту звернення до Центру.

бер
  Ви також можете отримати набір продуктів харчування ОДНОРАЗОВО, якщо 1) вперше звернулися за довідкою ВПО у Дніпрі, 2) проживаєте у шелтері але 3) НЕ належите до будь-якої з вищеназваних категорій.
- Потреба у такій підтримці зросла, - відзначає пані Юлія. - Якщо навесні ми надавали близько 700 наборів на місяць, то за вересень плануємо роздати вже понад 1 100 наборів. Відтак, допомога актуальна та необхідна нашим вимушеним гостям.
  Підтверджує доречність такої міської підтримки і Лариса Георгіївна, родом із Донеччини. Вона вже третій рік мешкає у Дніпрі.
– Отримую такий набір втретє. Тут усього вдосталь, смачне. Для мене важливо отримувати таку підтримку. Вдячна Дніпру за поміч переселенцям – поділилась жінка.


бер1

Нагадаємо, раніше ми писали

Як перевірити, чи ваш роботодавець сплачує ЄСВ: детальна інструкція