Як у Дніпрі працює оперативно-диспетчерський центр, який контролює роботу громадського транспорту

У середу, 29 березня, за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев у рамках чергування по місту перевірив виконання "Програми розвитку транспортного комплексу міста Дніпра на 2023-2027 роки". Черговий по місту перевірив роботу оперативно-диспетчерського центру управління рухом міського громадського транспорту на базі КП "Дніпровський електротранспорт". Про це повідомляє "Дінпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Маковцев перевірка

Починаючи з 2018 року на підприємстві почалися роботи з впровадження цифрових технологій на електротранспорті: обладнання трамваїв, тролейбусів та автобусів GPS-трекерами (пристроями геопозиціонування), інформаційними табло на зупинках, впровадження Програмно-технічного комплексу управління рухом. З травня 2020 року розпочав роботу єдиний Оперативно-диспетчерський центр управління рухом усього міського громадського транспорту. Там здійснюються диспетчерські функції на 127 маршрутах міста Дніпра - 35 маршрутах електротранспорту та на 92 автобусних маршрутах.

Старший диспетчер

Щоденно диспетчери Оперативно-диспетчерського центру  відслідковують  рух більше 700 одиниць автобусів, 100 тролейбусів та 106 трамвайних вагонів. Автоматично здійснюється накопичування статистичної інформації щодо випуску рухомого складу на лінію перевізником, кількості виконаних рейсів, кілометрів  пробігу рухомого складу.

Диспетчер Дніпро

У листопаді 2021 року введено в дію програму моніторингу руху пасажирського транспорту D-transport, яка  створена на замовлення КП "Дніпровський електротранспорт" для покращення послуг пасажирських перевезень в Дніпрі. На цей час, пасажири Дніпра мають можуть відслідковувати міський транспорт в режимі онлайн в інтернет додатку  D-transport, а також на Інформаційних табло встановлених на основних пасажироутворюючих зупинках міста.

Диспетчерський центр

У Дніпрі додатково в 2022 році було встановлено ще 15 інформаційних табло другого покоління, з можливістю інформувати пасажирів на три види міського громадського транспорту - автобус, тролейбус та трамвай.

Оперативно-диспетчерський центр

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі збільшать швидкісний режим на деяких ділянках.