Як у Дніпрі працюють гуртожиток-шелтер та соціальний ресторан для переселенців

У середу, 8 березня 2023 року, черговий по місту секретар міської ради Олександр Санжара відвідав гуртожиток-шелтер та соціальний ресторан "БубаМара" для переселенців, якими опікується ГО "КУСТ", та побачив, як ці заклади працюють. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на ДніпроTV.

В гуртожитку-шелтері проживають 250 внутрішньо переміщених осіб. В кімнатах знаходяться по 3-4 особи. Ці кімнати оснащені всім необхідним.

Шелтер

"У людей достатньо особистого простору, є меблі для розміщення речей, є можливість самостійного приготування їжі, достатня кількість санвузлів згідно з санітарними нормами", - відмітив Олександр Санжара. 

Компания

На третьому поверсі знаходиться дитяча ігрова кімната, де є настільні ігри, басейн з кульками, розмальовки та куточок для дитячої творчості.  В шелтері проходять різноманітні розважальні програми для дітей та батьків, артисти та гості відвідують мешканців, даруючи свято.

А ще лікарі у шелтері проводять огляд переселенців.

Социальный ресторан КУСТ

Соціальний ресторан "БубаМара" продовжує працювати як їдальня для переселенців. Люди кожного дня з 11:00 до 16:00 отримують гаряче харчування: першу та другу страву, овочевий салат і чай. На день готується від 250 до 400 порцій, в залежності від потреби.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі переселенці можуть отримати безкоштовні обіди.