Як відбувається повірка газового лічильника. Детальне роз'яснення Дніпропетровської філії "Газмережі"

У офіційних соцмережах Дніпропетровської філії "Газмережі" розмістили важливу інформацію, де детально розписано, як відбувається повірка газового лічильника. Про це повідомляє Дніпровська порадниця. 

Для забезпечення точного обліку природного газу кожен лічильник повинен проходити періодичну повірку протягом терміну експлуатації у встановлений законом інтервал. 

Для лічильників класу 1,0 міжповірочний інтервал складає 2 роки, класу 1,5 – 8 років.

Повірка лічильників газу – це процедура, яка гарантує точність і надійність роботи приладів обліку газу. Під час повірки фахівці проводять спеціальні вимірювання, щоб забезпечити правильну фіксацію обсягу спожитого газу.

Варто зазначити, що газові лічильники можуть використовуватися лише за умови успішного проходження повірки. 

Для побутових споживачів усі роботи, пов’язані з підготовкою до повірки лічильників,  включаючи демонтаж і монтаж, виконуються виключно фахівцями Дніпропетровської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України».

Сама повірка лічильників здійснюється спеціалістами акредитованих підприємств, з якими укладено договір на надання відповідних послуг. Вони приймають лічильники газу на повірку, проводять їх обстеження та тестують на спеціальному обладнанні, визначають їх придатність до подальшого використання та видають відповідний висновок:  свідоцтво – при проходженні метрологічної повірки, або довідку про непридатність.

Нагадаємо, раніше ми писали

Дніпро вкладає десятки мільйонів гривень у підготовку до опалювального сезону, який цьогоріч буде складним