Як врятувати рослину від передозування добривами

Любителі кімнатних рослин часто стикаються з проблемою надмірного підживлення. Це може статися з кількох причин: неправильні розрахунки дозування добрив, помилка при внесенні, або ж просто бажання побалувати свою рослину, повідомляє Дніпровська порадниця.

Що робити, якщо ви перегодували рослину? Не панікуйте, є вихід! У цій статті ми розповімо, як врятувати рослину від передозування добрив.

Невелике передозування

Невелике передозування не таке страшне для рослини. У цьому випадку для запобігання опіку коренів мінеральними речовинами, досить просто підтримувати ґрунт злегка у вологому стані.

Якщо добрива забагато

Велике передозування вимагає негайних дій:

Не дістаючи рослину з горщика (щоб додатково не травмувати коріння), потрібно поставити її під струмінь проточної води. В ідеалі так, щоб струмінь потрапляв не на рослину, а саме на ґрунт.
Процедуру потрібно повторювати кілька разів на день, поки вода не перестане витікати з дренажних отворів.
Після того, як ви помітите, що вода перестала витікати, потрібно ще раз ретельно полити рослину.
Такі дії допоможуть вивести надлишки добрив з ґрунту.

Якщо ви помітили, що після передозування рослина почала втрачати листя, потрібно провести обрізку. Це допоможе рослині відновитися.

Як уникнути перегодування

Щоб уникнути передозування добривами, важливо дотримуватися інструкцій на упаковці. Також не варто підгодовувати рослини занадто часто. Оптимальна частота підживлення - раз на місяць.

Раніше ми писали Де в Дніпрі здати ялинку на утилізацію. Список адрес у кожному районі міста