Єдиний номер екстреної допомоги "112": коли запрацює у Дніпрі

З 1 травня 2024 року мешканці Дніпра та Дніпропетровської області зможуть скористатися єдиним номером екстреної допомоги "112". Це дозволить людям у будь-якій екстреній ситуації отримати допомогу, не витрачаючи час на пошук потрібної служби, повідомляє Дніпровська порадниця.

Лінія "112" вже працює в центральних та західних регіонах України. Її особливість в тому, що оператори можуть скерувати виклик до потрібної служби, будь то поліція, швидка допомога, рятувальники чи служба газу.

Важливо, що лінія "112" доступна для людей з порушеннями слуху чи мовлення. Вони можуть спілкуватися з операторами по відеозв'язку, які володіють жестовою мовою. Для цього необхідно відправити смс-повідомлення на номер “112” та очікувати посилання на з’єднання.

В умовах війни важливо мати систему, що ефективно координує роботу різних служб і оперативно реагує на ситуації надзвичайного характеру. Саме центр 112 виступає у ролі такого механізму, забезпечуючи швидкий та організований відгук на екстрені виклики, — йдеться у повідомленні.

Також раніше ми писали Як в Дніпрі отримати матеріальну допомогу. Покрокова інструкція (відео)