єОздоровлення для дітей: хто на Дніпропетровщині може отримати допомогу 14 000 гривень

З 1 червня 2024 року держава розпочала виплату коштів на оздоровлення та відпочинок дітей з певних категорій. Замість путівок батьки отримують 14 165 грн на спеціальну картку, якими можуть самостійно оплатити путівку до санаторію чи табору, що їм сподобається. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Які категорії дітей можуть отримати виплати:

  • виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї;
  • місце проживання має бути задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Також можна самостійно перевірити чи може родина отримати кошти на оздоровлення дитини за посиланням.

Родинам, які є в переліку, необхідно відкрити картку у Приватбанку із спеціальним режимом використання. На неї держава зарахує 14 165 гривень на кожну дитину. Опісля необхідно з Держреєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей обрати заклад. Вони усі знаходяться в Карпатах.

Обрати та забронювати путівку можна на сайтах Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби.

Варто зауважити, що така допомога надається раз на рік.

Також раніше ми писали Стоматологічна допомога. Перелік безоплатних стоматологічних послуг для дітей і дорослих