Їх категорично не можна поєднувати з алкоголем. У Дніпрі знайшли безмежну галявину молодих гнойовиків (фото, відео)

Пощастило на "тихому полюванні" подружжю Шульгів з Дніпра. Вони натрапили на галявину молоденьких грибів, що звуться гнойовики білі, повідомляє Дніпровська панорама.

гнойовик білий

28.10.2023р.
Дніпро. Довожу до Вашої уваги дуже гарний і ніжний грибочок. Гнойовик білий. Їстівний схожий на ніжне філе курятини. Гриб дуже швидко стигне, тому його дуже тяжко знайти саме такий молоденький без чорнильних юбочок, бо це ознака вже перезрілодого грибочка, якого вже не можна вживати в їжу! Нам пощастило знайти саме такі молоденькі екземпляри, - написала Ірина Шульга.

гнойовик білий

Жінка поділилася фото та відео не лише зібраних грибів, а й вже законсервоаних:

гнойовик білий

гнойовик білий

гнойовик білий

Подробиці - на відео:

Гнойовик білий, гнойовик чубатий, гноївка біла (Coprinus comatus (O.F. Müll.) Pers.) — гриб родини печерицевих — Agaricaceae.

Добрий їстівний гриб (молоді плодові тіла). Гнойовики білий і чорнильний можна вживати у вареному, смаженому, тушкованому вигляді, але разом з ними категорично не можна вживати алкогольні напої. Отруйні речовини гриба не розчиняються ні водою, ні шлунковим соком, але добре розчиняються алкоголем і таким чином потрапляють у кров, спричиняють отруєння. За декілька годин симптоми проходять, але алкоголь не можна вживати і наступного дня через загрозу рецидиву.

За кордоном вирощується у промислових масштабах.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині дівчинка знайшла велетенські білі гриби (фото)