Їх кількість подвоїли. Філатов розповів про мобільні укриття у Дніпрі (відео)

У Дніпрі активно встановлюють бетонні укриття, зокрема — на зупинках транспорту. Наскільки їх стало більше та куди рухатимемомя далі в осінньому інтерв'ю розповів міський голова Дніпра Борис Філатов, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на "Наше місто".

Борис Філатов зазначив, що за останній час  кількість мобільних укриттів у місті зросла вдвічі. Він уточнив:

Ми відповідаємо за укриття, які знаходяться на балансі  громади Дніпра.  За відомчі та укриття підприємств, силових структур місто не може нести відповідальність, бо вони нам не належать.

Хоча і тут ми намагаємось знайти вихід. Наприклад, допомагаємо  проводити ремонти укриттів, приміром — в житлових будинках, якими керує ОСМД, - сказав міський голова.

Іноді городянам варто пройти від власного під'їзду всього 7 метрів, щоб потрапити до обладнаного укриття, але вони чомусь цього не роблять, нехтуючи своєю безпекою. Загалом місто не зможе влаштувати укриття для мільйону громадян, які тут проживають, але робота триватиме й надалі, наголосив Філатов.

У мене була дуже показова історія: ми сиділи з однією дуже відомою журналісткою, що приїхала з Києва брати в мене інтерв'ю, і ми сиділи в нашій міській бібліотеці, а в підвалі знаходиться муніципальне укриття. І після того, як пролунав сигнал повітряної тривоги, ви розумієте - там розкладене (журналістське - ред) обладнання, ми не змогли перейти в укриття і вирішили продовжувати інтерв'ю. Я кажу: давайте вийдемо на вулицю і потім спустимося в укриття і подивимося, як люди використовують. Фактично: ми виходимо на вулицю, реве сигнал повітряної тривоги, люди - не реагують. Ходять, це в центрі міста, сотні людей. Спускаємося в обладнання, в укриття - все є, дуже чисте, міська влада все зробила, що тільки можна - сидить 10 чи 15 людей. Я кажу: ви розумієте, нам потрібно збільшувати кількість укриттів, але є питання, а люди туди будуть ходити чи ні, - розповів мер.

Крім того, Сили Протиповітряної оборони, які захищають небо Дніпра та області  — за останній час стали потужнішими.

Так. І повірте мені: як мер міста я знаю дуже добре, наскільки наша протиповітряна оборона стала сильнішою.

Приміром, постійно створюються мобільні групи, що працюють, зокрема, задля знищення ворожих дронів типу «Шахед».

 Подробиці - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Це була справжня трагедія: Філатов розповів про відновлення автобусного парку після торішньої ракетної атаки (відео)