З 1 жовтня в Україні штрафуватимуть за відсутність касового апарату. Скільки будуть платити порушники

З 1 жовтня поточного року в Україні повертаються штрафи для підприємців за відсутність касового апарату. Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев, передає Дніпровська панорама.

Від 1 жовтня будуть впроваджені великі штрафи за невстановлення касових апаратів. Перевірки відновлені, - сказав Гетманцев.

Варто зауважити, від 1 серпня повернулися перевірки для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

Гетманцев додав, що днями у Верховній Раді ухвалять план податкових перевірок. Він наголосив, що до кінця поточного року перевірять усі підприємства. 

Перевірки стосуються певних груп платників податків. Це підакцизні товари: горілка, тютюн, паливо, електроенергія, банківські й фінансові установи, а також гральний бізнес. Днями буде ухвалено план податкових перевірок. І до кінця року перевірять усі підприємства, - сказав Гетманцев.

Сума штрафу буде залежати від суми транзакцій, які здійснені без чеків і складатиме: 

  • 100% від суми транзакцій при першому порушенні,
  • 150% від суми транзакцій – при другому і подальших порушеннях.

До кінця року проведуть перевірки підприємств, що займаються підакцизниими товарами, гральним бізнесом та надають фінансові послуги.

Нагадаємо, раніше ми писали: Був хворий на ВІЛ: на Дніпропетровщини судитимуть гвалтівника 12-річної дівчини