З 2014 року спеціалізується на порятунку поранених: хірург міської лікарні Дніпра щодня робить складні операції (відео)

Лікар-хірург Володимир Галенко з міської лікарні Дніпра №6 з 2014 року спеціалізується на дуже складних операціях для порятунку поранених. Під час повномасштабного вторгнення медикам довелося стикнутися з нетиповими викликами та множинними мінно-вибуховими пораненнями. Про це повідомляє Дніпровська порадниця за посиланням на Дніпро TV.

24 лютого Галенко чергував і одразу почав працювати з найскладнішими випадками.

Особливу складність становлять військові травми, які значно відрізняються від тих, з якими звикли працювати лікарі у цивільному житті. Одного разу він видаляв з тіла пацієнта уламок карбідної суміші, що димів при контакті з вологою. Пацієнт отримав поранення в плече, але первинний огляд не викликав підозр. Лише наступного ранку у хлопця почався сильний біль у животі. Під час термінової операції було виявлено, що уламок пробив плече, праву легеню, діафрагму, печінку, жовчний міхур і застряг у товстій кишці.

Цей уламок був незвичайний – із запалювальної карбідної суміші. Як тільки на нього потрапляла волога, він починав виділяти дим із специфічним запахом, – пояснює лікар.

Лікарі міської лікарні Дніпра №6 продовжують свою роботу, стикаючись із новими викликами та рятуючи життя в умовах війни. Володимир Галенко і його команда невпинно працюють, надаючи допомогу пораненим, незважаючи на небезпеку та труднощі.

Також раніше ми писали У Дніпрі безкоштовно навчають керування різними дронами та тактики бою: як долучитись