З першого дня освоїв нові навички: як хірург Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Дніпра адаптувався до викликів війни (відео)

Хірург Ярослав Шкитак був на чергуванні 24 лютого 2022 року. Він та його дружина-медикиня працювали у своїх лікарнях, довелося одразу на роботі готуватися до нових викликів. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпро TV.

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Дніпра лікар Шкитак займався хірургією цивільних пацієнтів, але з 24 лютого йому довелося швидко навчитися працювати з військовою травмою. Складні множинні поранення з ураженням різних частин тіла, необхідність виконання ампутацій, складні операції на судинах - те з чим щодня працює лікар Шкитак та його колеги.

Ярослав та його команда зіткнулися з численними викликами, зокрема із ситуаціями, коли одночасно працювали декілька бригад хірургів. Вони лікували пацієнтів з множинними пораненнями, іноді не вдаючись врятувати їх через важкість травм. Проте, завдяки своїй відданості та професіоналізму, лікарі змогли врятувати безліч життів.

Один із пацієнтів, який залишився в пам’яті Ярослава, – доброволець, який отримав протез після важкого поранення в АТО. Після реабілітації він знову пішов на фронт, і з початком повномасштабної війни знову приєднався до добровольчого батальйону. Він потрапив у лікарню з важкими пораненнями, але швидко одужав і знову повернувся до бойових дій.

Він переконував нас, що все з ним добре і що його потрібно виписувати якомога швидше, щоб повернутися на фронт. На питання хто його туди потягнув з протезом він відповів: “Хто мене тягне, я що, теля”. Він сказав, що ми повинні захищати нашу батьківщину, – згадує Ярослав.

Також раніше ми писали Щодня проводить складні операції: як хірург з Дніпра рятує поранених бійців (відео)