З першого дня освоїв нові навички: як хірург Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Дніпра адаптувався до викликів війни (відео)

Хірург Ярослав Шкитак був на чергуванні 24 лютого 2022 року. Він та його дружина-медикиня працювали у своїх лікарнях, довелося одразу на роботі готуватися до нових викликів. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпро TV.

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Дніпра лікар Шкитак займався хірургією цивільних пацієнтів, але з 24 лютого йому довелося швидко навчитися працювати з військовою травмою. Складні множинні поранення з ураженням різних частин тіла, необхідність виконання ампутацій, складні операції на судинах - те з чим щодня працює лікар Шкитак та його колеги.

Ярослав та його команда зіткнулися з численними викликами, зокрема із ситуаціями, коли одночасно працювали декілька бригад хірургів. Вони лікували пацієнтів з множинними пораненнями, іноді не вдаючись врятувати їх через важкість травм. Проте, завдяки своїй відданості та професіоналізму, лікарі змогли врятувати безліч життів.

Історія хірурга Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Дніпра

Один із пацієнтів, який залишився в пам’яті Ярослава, – доброволець, який отримав протез після важкого поранення в АТО. Після реабілітації він знову пішов на фронт, і з початком повномасштабної війни знову приєднався до добровольчого батальйону. Він потрапив у лікарню з важкими пораненнями, але швидко одужав і знову повернувся до бойових дій.

Він переконував нас, що все з ним добре і що його потрібно виписувати якомога швидше, щоб повернутися на фронт. На питання хто його туди потягнув з протезом він відповів: “Хто мене тягне, я що, теля”. Він сказав, що ми повинні захищати нашу батьківщину, – згадує Ярослав.

Також раніше ми писали Щодня проводить складні операції: як хірург з Дніпра рятує поранених бійців (відео)