Навчальний рік 2024-2025: як буде організовано освітній процес для школярів у Дніпрі

Незважаючи на триваючі виклики, Дніпро робить все можливе, щоб забезпечити якісну та безпечну освіту для своїх дітей. Місто активно готується до нового навчального року, впроваджуючи різноманітні формати навчання та дбаючи про безпеку учнів. Про те, які зміни очікують на школярів та їхніх батьків, повідомляє Дніпровська порадниця.

Дніпро, як і вся Україна, переживає складні часи. Але життя триває, і діти мають право на освіту. Педагоги міста досягли значних успіхів у навчанні дітей, навіть попри війну. Однак, розуміючи, що освітні втрати є значними, міська влада та освітяни шукають оптимальні рішення для організації навчального процесу.

Очне навчання з гнучкими форматами

У новому навчальному році основний акцент буде зроблено на очному навчанні. Це дасть змогу учням отримати більш якісні знання та забезпечити ефективну взаємодію з вчителями. Водночас, розуміючи, що ситуація може змінюватися, передбачено можливість переходу на дистанційне навчання або навчання зі змінами. Особливу увагу приділять учням початкових класів, які навчатимуться виключно в першу зміну.

Вибір за батьками

Закон «Про освіту» гарантує батькам право обирати форму навчання для своїх дітей. Тому, якщо батьки надають перевагу дистанційному навчанню, у школах будуть створені окремі класи.  Для дітей, які перебувають за кордоном, батьки можуть обрати одну із форм навчання, які передбачені чинним законодавством: екстернат, сімейна, дистанційна

Безпека понад усе

Міська рада розробила детальний план розміщення закладів освіти, щоб забезпечити безпеку учнів. Для шкіл без укриттів організовано підвезення до найближчих безпечних закладів. Це дозволить дітям навчатися в комфортних умовах і почуватися захищеними.

Для 12 закладів коштом міського бюджету передбачено підвезення учнів до базового закладу освіти та у зворотному напрямку

Також раніше ми писали Мінцифра запускає новий етап проєкту з безкоштовного ІТ-навчання для ветеранів