За літніми градусами у Дніпро прийде похолодання. Яка погода буде у вихідні

Сьогодні 5 травня  у Дніпрі дійсно комфортна погода, як і прогнозували синоптики. Однак у перспективі все може змінитися. Така поведінка  притаманна примхливій весні, передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт Метеопрог.

Мінлива хмарність повсюди - те, що об'єднує погоду на території України. Це видно на мапі Українського Гідрометеоцентру.

У північно-східних областях та в Карпатах місцями невеликий короткочасний дощ, на решті території без істотних опадів.Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с. Температура у західних та північних областях вночі 4-9° тепла, вдень 11-16°; на решті території вночі 7-12°, вдень 17-22°, на південному сході країни до 24°, пишуть синоптики.

У Дніпрі сьогодні тепло, до 22 градусів. Однак, якщо подивитися далі, то можна бачити зниження температури та знов у вівторок 9 травня зустріти нашого старого знайомого - дощ.

У вихідні ще можна "ловити" тепло, але варто  готуватися до легкого похолодання й посилення вітру.

Цікава інформація

На сайті Метеопрог зазирають в історію. Синоптики порівнюють  температуру повітря та інші показники у різні роки.

Максимальна температура повітря, зареєстрована у Дніпрі за останні 74 роки спостережень, становить +30,7°C, зафіксована 5 травня 2018 року.Абсолютний мінімум +1,7 ° C був зафіксований у 1999 році. Середня температура для цього дня +23,3°C.Найсильніші опади у Дніпрі були зареєстровані 5 травня 2009 року – 11,4 мм. Максимальні пориви вітру були 1998 року - до 17,53 м/с , - відзначають метеорологи.

Раніше ми писали про: П'ятниця у Дніпрі буде найтепліша (Відео)