Заборона роздавати повістки на вулиці, АЗС та блокпостах: Зеленський розгляне петицію

Електронна петиція щодо заборони видавання повісток на заправках, вулицях та блокпостах набрала 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент України Володимир Зеленський. Про це свідчить інформація на сайті президента, передає Дніпровська Панорама.

Автор ініціативи, Ігор Нерозя, просить президента заборонити видачу повісток поза військкоматами. Також він пропонує мобілізувати в першу чергу тих, хто має бажання вставати на захист країни. 

Зараз же багато бажаючих людей, які моралізовані, які мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, бо багато де набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал менше, – пише автор петиції. 

Крім того, Нерозя вважає, що українці не мають доступу до інформації про хвилі мобілізації в країні. Тому просить не тримати таку інформацію в таємниці, а оприлюднювати її, аби люди, які не підпадають під нинішню хвилю мобілізації, могли відстоювати свої права під час переміщення по території України в випадках, коли їх хочуть незаконно або з порушеннями призвати на службу.

На сайті ініціативу зареєстрували 29 червня. Необхідну кількість голосів вона набрала за два тижні. 

Раніше ми повідомляли, що Зеленський розглянув петицію щодо заборони очного навчання у школах