Заливний пиріг-перевертень з ягодами. Відмінно пропікається з будь-якою начинкою

Заливний пиріг-"перевертень" з ягодами. Відмінно пропікається з будь-якою начинкою. Готуйте та отримайте справжнє задоволення. Страва настільки смачна і просто готуватиметься, що ви будете приємно вражені, передає Дніпровська панорама.

Багато пробувала різне співвідношення інгредієнтів для приготування солодкого рідкого тіста і прийшла до найкращого. Це тісто відмінно пропікається з будь-якою солодкою начинкою, яку можна закласти на дно форми, між тістом або на тісто. Пирог після випічки виходить повітряним, пористим і дуже смачним. Сьогодні готую з цього тіста пиріг-перевертень із замороженими ягодами.

Продукти:

300 гр. чорна смородина (заморожена)
200 гр. мука
140 гр. цукор (+ 1 ст. л.)
100мл. молоко (9 ст. л.)
9 ст. л. рослинна олія
2 шт. куряче яйце
1 ст. без гірки розпушувач (10 гр.)
1 ст. карахмал
1 щіпка сіль

Готуємо

1. У миску висипаємо цукор (140 гр.), Розбиваємо яйця і добре збиваємо віночком або міксером. Я все збиваю мікросером, виходить швидше.
2. У збиті яйця з цукром вливаємо рослинне масло (можна замінити на розтоплене вершкове), молоко, додаємо сіль і ще раз збиваємо. Висипаємо розпушувач, додаємо порціями борошно і збиваємо міксером.
3. Виходить досить густе тісто. За бажанням можна ще додати ванілін.
4. Заморожену чорну смородину викладаємо у форму (у мене кругла діаметром 24 см.), посипаємо цукром (1 ст. л.), крохмалем і перемішуємо. Смородину можна замінити на будь-які ягоди до смаку.
5. Підготовлені ягоди за допомогою великої ложки заливаємо тестом, ставимо в духовку, попередньо включену на 200 градусів, і готуємо 30 хвилин. Температура та час запікання залежить від духовки.
6. Як тільки пиріг підніметься, добре зарум'яниться, виймаємо та перевіряємо на готовність зубочисткою. Готовий пиріг із ягодами на 10 хвилин залишаємо на столі.
7. Потім лопаткою проводимо між формою та краями пирога, накриваємо плоскою тарілкою.
8. Перевертаємо, постукуючи дном, і отримуємо ось такий гарний пиріг. Якщо трохи ягід залишається на дні форми, то збираємо їх лопаткою та розміщуємо на пирозі. Остуджуємо.
9. За бажанням остиглий пиріг з чорною смородиною посипаємо цукровою пудрою і відразу подаємо на стіл з улюбленими напоями.
10. Пиріг до чаю виходить повітряним, пористим, дуже ніжним та смачним. Солодке тісто, кисленькі ягоди – це чудове поєднання.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали

Приготуємо дуже смачний сир з яйцем за 5 хвилин на сніданок