Замість дорогого лосося: готуємо святковий хек у пряному маринаді

Новорічний стіл — це завжди виклик для господині: як приготувати щось по-справжньому вишукане, не витративши при цьому весь святковий бюджет? Поки всі полюють за дорогою червоною рибою, ми пропонуємо звернути увагу на «сірого кардинала» морозилок — хек. Багато хто звик вважати цю рибу буденною, але сьогодні ми розбиваємо цей стереотип.

Весь секрет — у багатошаровому маринаді. Поєднання пікантної гірчиці в зернах, соєвого соусу та ароматної копченої паприки створює ту саму «золоту скоринку» та глибину смаку, якої зазвичай бракує білій рибі. Особливої ніжності страві додає терта цибуля в соусі, яка буквально розм’якшує волокна, та «подушка» з пасерованих овочів, що просочується рибним соком під час запікання, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

хек - 1 кг (заморожений).
морква - 1 шт. велика.
цибуля - 2 шт.
сіль.

Для маринаду


сметана - 100 г.
майонез - 50 г.
гірчиця в зернах - 50 г.
соєвий соус-2 ст. л.
цибуля - 1 шт (терта).
сіль.
копчена паприка.

Приготування

  1. Змішуємо все для маринаду, заливаємо рибу, перемішуємо, накриваємо і залишаємо маринуватися.
  2. Обсмажуємо цибулю та моркву,додаємо сіль і викладаємо на дно форми і на овочі викладаємо мариновану рибку. Поливаємо рештою соусу. Накриваємо змоченим пергаментом і запікаємо 30 хв. при t 200 С.

Також раніше ми писали Оригінальна сирна закуска на новорічний стіл «Мандаринки»