Занепокоєна зосередженням влади в руках Єрмака: Вікторія Спартц написала нового листа Байдену

Конгресвумен Вікторія Спартц написала Джо Байдену ще один лист. Вона закликала президента звернути увагу на останні події в Україні, включно з додатковими занепокоєннями навколо голови адміністрації президента України Зеленського Андрія Єрмака. Про це повідомляється на сайті конгресвумен, передає Дніпровська Панорама.  

Крім того Спартц закликає створити спільну оперативну групу в Міністерстві оборони. Зробити це, на її думку, необхідно задля реалізації узгодженої стратегії належного нагляду за критичною інфраструктурою та впорядкування доставки летальної допомоги Україні. 

Відсутність призначення антикорупційного прокурора, занепокоєння, висловлені нашими військовими та оборонними підрядниками, а також деякими союзниками по НАТО, викликають занепокоєння щодо національної безпеки та вимагають належної уваги з боку адміністрації Байдена - зазначається у повідомленні на сайті конгресвумен. 

Спартц закликала Байдена ретельніше стежити за цими процесами. Також конгресвумен наголосила на кадрових змінах, які свідчать про зосередження влади у руках Єрмака. 

Нещодавно Київ також усунув Ірину Венедіктову з посади генпрокурора. Схоже, пан Єрмак може спробувати призначити партійного прокурора через парламентську більшість Зеленського, що фактично може саботувати роботу пана Клименка - стверджує конгресвумен.

Ще одним прикладом перевищення повноважень Єрмака Спартц називає видання таємних наказів про позбавлення українського громадянства без належної процедури.

Раніше ми повідомляли, що мер Дніпра вступився за Вікторію Спартц