Політичний інструмент президента? Світова преса обговорює позбавлення Корбана громадянства

Нещодавно у мережі з'явилася інформація про позбавлення українського громадянства керівника Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана. Повідомлення активно розповсюдилося у соцмережах та ЗМІ та набуло великого резонансу: користувачі обговорюють скандальну ситуацію та обурюються несправедливістю ймовірного рішення. Навіть світова преса почала обговорювати скандал з позбавленням Корбана громадянства. Європейські експерти бачать у цьому політичні репресії, передає Дніпровська Панорама, посилаючись на газету Dresdner Neueste Nachrichten.

Як ми раніше писали, у розпал російської агресивної війни голову територіальної оборони Геннадія Корбана під час поїздки за кордон позбавили громадянства.

Так, минулого тижня Корбан ненадовго виїхав за кордон, щоб відвідати свою родину. Він відіграє центральну роль в організації оборони Дніпропетровщини.

Корбан досі перебуває на прикордонному пункті. Оскільки у нього конфіскували український паспорт, він не може повернутися до Польщі. Нещодавно голова територіальної оборони Дніпра привселюдно поскаржився на відсутність підтримки з боку Києва.

Офіс президента Володимира Зеленського від початку не коментував процес.

Як пишуть німецькі журналісти, експатріація під час поїздок за кордон була звичайною практикою за радянських часів. А попередник Зеленського Петро Порошенко також вдався до цього методу у боротьбі з політичними опонентами та позбавив громадянства екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі. Однак за Зеленського той відновив українське громадянство.

Читайте також Ця помилка розкрила проблему, яка схвилювала величезну кількість людей, - Філатов про позбавлення громадянства Корбана