“Завжди беру лише одну сітку”: чи варто у Дніпрі купувати картоплю на зиму (ексклюзив)

Восени багато жителів Дніпра замислюються про запаси на зиму. Цими вихідними ми писали про те, як іде торгівля на одному з оптових ринків міста - після похолодання дніпряни пожвавилися і почали купувати картоплю-моркву мішками. Чи варто запасатися, де вигідніше купувати та наскільки це затребуване у городян, повідомляє Дніпровська панорама.

Актуальні ціни на картоплю

Так, у магазинах Дніпра зараз кіло картоплі коштує від 7 грн.

ціни на картоплю Дніпро

На ринках ціна стартує від 8 грн за кг.

ціни на картоплю Дніпро

Запаси - актуальна тема для городян

Після публікації у фб нашого посту про ринкові ціни, люди почали жваво обговорювати в коментарях тему припасів, чи є сенс прикупити пару мішків картоплі чи ні.

Ну які запаси… Купиш картоплю і потім усю зиму їстимеш то прив'ялу, то пророслу, то обрізати гнилу, і при цьому ще постійно перебирати.

ціни на картоплю Дніпро

Що кажуть на вулицях

Кореспондент Дніпровської панорами вирішив пройтися своїм районом і дізнатися думку городян, наскільки доцільно запасатися на зиму, і чи роблять це вони.

Як з'ясувалося, думки поділилися. Дивіться у нашому відео

Хтось восени запасається щороку, тому що в цей час багато різних сортів картоплі, можна вибрати той, який подобається, та й якість її суттєво вища, ніж узимку.

Інші дніпряни вважають цей захід безглуздим - адже у будь-якому супермаркеті картопля продається цілий рік. А для запасів необхідне місце для зберігання, та й треба стежити, щоб вона не гнила, перебирати.
А ось тим, хто має свій город пощастило - з ним не пропадеш. Накопав картоплі-моркви і закуповуватися не треба.

Також раніше ми писали На Дніпропетровщині після дощу люди збирають врожай білих грибів (відео)