Збиваємо капусту із кефіром. Ліниві капустяні пиріжки: рецепт підказав бідний єврей

Капустяні пиріжки - важлива страва для слов'янського побуту та культури. Справа в тому, що пироги обов'язково були присутні в будинках під час свята, поминок та звичайної сімейної вечері.

До кожного випадку готували певний вид пирога. Для свята створювалися переважно м'ясні та солодкі пироги. Часто можна помітити, що капустяні пироги виступали в ролі поминальних. Але не в усіх регіонах країн СНД.

Нерідко капустяний пиріг готували на вечерю. Ймовірно, його випікали часто через велику кількість капусти в сім'ях селян.

Зараз капустяні пиріжки можна готувати будь-коли, не спираючись на свята та інші моменти життя. Зробимо самостійно ліниві капустяні пиріжки.

Інгредієнти для капустяних пирогів:

капуста - 350 г;
цибуля ріпчаста - шт.;
морква - шт.;
рослинна олія - 40 мл;
яйця - 2 шт.;
кефір - 350 мл;
сода - ч. л.;
борошно - 400 г.

Приготування капустяних пирогів:

Шинкуємо дрібно капусту, нарізаємо маленьким кубиком цибулю, а моркву натираємо на великих різцях тертки. Вливаємо в сковороду олію, обсмажуємо трохи цибулю.

До цибулі додаємо моркву, обсмажуємо овочі разом. До суміші цибулі та моркви додаємо капусту, обсмажуємо овочі, солимо та перчимо за смаком. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо тушкуватись до готовності овочів.

Окремо збиваємо яйця із сіллю, також окремо збиваємо кефір із содою. Вливаємо кефір у миску з яєчною сумішшю, перемішуємо. Висипаємо в суміш кефіру та яєць борошно, замішуємо тісто.

У густе тісто викладаємо капустяну начинку, змішуємо.

У сковороду з олією викладаємо по столовій ложці тіста з начинкою, обсмажуємо пиріжки з обох боків до золотистої скоринки.

В результаті ми маємо легкі у приготуванні капустяні пиріжки.

До начинки можна додати улюблені спеції для яскравого смаку.

Нагадаємо, раніше ми писали

Котлети більше не готую, давно забула про них. Смачна запіканка без сиру: виходить простіше та швидше