Здивуйте своїх гостей. Салат з грушею та сиром і беконом

У цьому салатові чудово поєднуються солодкі, солоні та сирні смаки, які гармонійно доповнюють один одного. Обов'язково приготуйте салат з грушею та сиром на святковий стіл, пропонує Дніпровська панорама.

Цю страву можна подавати як гарнір до основного обіду або як окремий страву на святковому столі. Він виглядає яскраво і апетитно, тож вразить вашій родині та гостям. Давайте розглянемо рецепт приготування салату з сиром та грушею.

Інгредієнти:

  • 2 груші (краще вибирати сорти, які не розпадаються при нарізці, наприклад, бартлетт або коміч)
  • 150 г сиру (можна взяти гауду, чеддер, горгонзолу або будь-який ваш улюблений сир)
  • 150 г бекону
  • 50 г горіхів (горіхи грецькі або горіхи пекан підходять найкраще)
  • 100 г свіжого листя салату (наприклад, латук або рукола)
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 2 ст. ложки бальзамічного оцту
  • 1 ст. ложка меду
  • Сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

Почніть з підготовки бекону. Рекомендується використовувати скибочки бекону для салату, оскільки вони швидше підсмажуються і мають гарний хрусткий смак. Приготуйте сковороду та розігрійте її на середньому вогні. Покладіть бекон на розігріту сковороду і смажте його до хрусткості. Це зазвичай займає близько 5-7 хвилин.

Періодично перемішуйте бекон, щоб він рівномірно підсмажився. Після смаження перекладіть бекон на паперову рушник, щоб зняти надлишковий жир.

Помийте, обсушіть та видаліть серцевину з груш. Рекомендується лишити шкірку, так як вона надає солодкавий присмак салату. Наріжте груші на тонкі смужки або невеликі кубики.

Готуємо заправку. В мисці змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, сіль і перець. Потім добре перемішайте, щоб отримати однорідну заправку.

Наріжте сир на невеликі кубики або натерте його на терці. Велику миску або тарілку для салату постеліть листя салату. Розмістіть на ньому нарізані груші, бекон та сир.

Полийте салат отриманою заправкою і добре перетрясіть, щоб всі інгредієнти були покриті ароматною заправкою. Додайте горіхи до салату і перемішайте.

Салат готовий до подачі. Подавайте його найкраще одразу, щоб груші були свіжими та хрусткими.

Нагадаємо, раніше ми писали: Смачний та ситний обід. Фарширована картопля в духовці