Зелені помідори в смачному маринаді. Дуже проста пікантна страва

Зелені помідори в надзвичайному маринаді. Ця страва сподобається тим, хто любить пікантні страви та консервацію і здивує ваших гостей. Спробувавши один раз, ви будете консервувати їх кожного року, бо це дуже просто і надзвичайно смачно. Детальніше розповість Дніпровська порадниця. 

Інгредієнти:

— Зелені помідори – 1,5 кг
— Морква – 1 шт.
— Болгарський перець – 1-2 шт.
— Гострий перець чилі – 1/3 стручка
— Часник – 4-5 зубчиків
— Петрушка та  кріп – по 1 пучку
— Сіль – 75 г на 1,5 л розсолу
— Цукор – 150 г на 1,5 л розсолу
—  Оцет 9% – 2 ст. л. на кожну банку об’ємом 1,5 л

Спосіб приготування:

Помийте помідори, зріжте плодоніжки. Моркву, болгарський перець, чилі, часник, петрушку та кріп подрібніть до однорідної маси. У стерильні банки викладайте шарами овочеву суміш і помідори, чергуючи їх. Дайте настоятися 40-60 хвилин.

Тим часом приготуйте розсіл: у каструлю налийте 1,5 л води, додайте сіль і цукор, закип’ятіть. Залийте киплячим розсолом банки, додайте оцет. У велику каструлю налийте воду, покладіть на дно рушник і поставте банки.

Стерилізуйте їх 10-15 хвилин. Вийміть банки з води і закатайте. Переверніть догори дном, загорніть у ковдру та залиште до повного охолодження.

Квашені зелені помідори. Простий рецепт

Рецепт квашених зелений помідорів: на відро зелених помідорів робимо таку начинку:10 солодких перчин(бажано червоних),1 гірка перчина, пучок петрушки, 200 грам часнику.

Приготування квашених зелених помідорів

Все це перемолоти і додати 1 стакан оцту, настояти 30 хвилин. В помідорах робити надрізи пополам але різати не до кінця і в середину нлжичком вкласти начинку. Складати у банки. Потім залити розсолом: на 1 літр води 2 ст. ложки солі, 1 стакан цукру, 100 грн оцту. Розсіл закип'ятити і охолодити. Залити цим розсолом помідори і накрити капроновою кришкою. на відро помідорів потрібно 3 літри розсолу. Смачного.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали

Булгур з овочами: заряд енергії на весь день