Зібрав мільйони гривень для ЗСУ. У Дніпрі знаходиться легендарний дядя Гриша (відео)

У Дніпрі зараз знаходиться легендарний дядя Гриша. Цей бесстрашний чоловік включав українські пісні в окупованому Херсоні. Пенсіонер на візку збирав гроші на ЗСУ, коли у його рідному Херсоні був ворог. Наш кореспондент поспілкувався з дядьком Гришею, про те, що з ним говорили, дивіться в ексклюзивному інтерв'ю, повідомляє Дніпровська панорама.

75-річний Григорій Янченко щодня протягом пів року виїжджав до центру Херсона та збирав пожертвування для української армії. За пів року він передав ЗСУ 600 тисяч гривень.

Чоловік пересувається на інвалідному візку, пів року збирав гроші на ЗСУ на очах у російських окупантів. 

У рідному місті Григорія Янченка всі називають просто дядьком Гришею. Він допомагає українській армії з 2014 року. Після кримських подій і вторгнення росіян на Донбас він почав збирати гроші для українських добровольчих батальйонів і десантників. Як уточнюють журналісти, за вісім років він передав приблизно 4 млн грн.

Російська окупація Херсона не завадила дяді Гриші продовжувати його волонтерську діяльність. Упродовж шести місяців він щодня виїжджав у центр міста та вмикав українські пісні, збираючи пожертвування на армію у місцевих мешканців.

Ще влітку в пабліках з'явилися ролики, як він пересувається по центру під треки, де пропонується знищувати російських окупантів.

Яке враження у дяді Гриші від Дніпра

Дядя Гриша приїхав на кілька днів до Дніпра, щоб волонтерити. Чоловік зізнався, що у місті йому дуже комфортно, дніпряни охоче дають кошти на допомогу ЗСУ.

Я задоволений тим, що дніпряни так ставляться до мене, вони із задоволенням віддають свої кошти на перемогу ЗСУ, на перемогу нашої країни і ще те, що вони слідкують за моєю діяльністю. Це мене дуже тішить. Мені приємно. Говорять, от ми слідкуємо за вами, ми бачили, як ви були в Херсоні, 

Нагадаємо, раніше ми писали

Легендарний волонтер дядя Гриша у Дніпрі: ексклюзивне інтерв'ю (Відео)