Зимовий догляд: як зберегти сяйво шкіри в морозну погоду

Після перебування на вулиці шкіра почервоніла, з'явилося відчуття стягнутості, лущення, почервоніння та свербіж? Це характерні ознаки обвітрювання. Наша шкіра дуже чутлива до впливу факторів зовнішнього середовища, особливо таких агресивних як мороз, вітер, різкі перепади температури, висока або низька вологість повітря. В результаті порушується захисний ліпідний шар шкіри, що негативно позначається на її стані та зовнішньому вигляді, повідомляє Дніпровська панорама.

Що робити, щоб шкіра обличчя не обвітрилася

У холодну пору року обов'язково треба змінити крем, який використовується вранці та ввечері. У ранкові години краще наносити на шкіру обличчя живильний крем із захисним ефектом, а ввечері зволожуючий.
При виборі крему або іншого догляду краще віддавати перевагу продуктам, які містять у своєму складі натуральні масла, екстракти трав і жирні кислоти, вітамінні комплекси (особливо важливі вітаміни А і Е). Такі косметичні засоби мають поживну та пом'якшувальну дію, активізують обмінні процеси, підвищують еластичність і пружність шкіри. Не варто забувати про біоревіталізацію. Гіалуронова кислота насичує шкіру вологою та посилює її захисну функцію.
Наситити шкіру вітамінами та зміцнити захисний шар допоможуть і маски. Вони можуть бути на тканинній основі або кремові. Для цього достатньо приділити час цій процедурі 2-3 рази на тиждень.
Що стосується тонального крему та консилера, взимку краще використовувати засоби з жирнішою текстурою. А ось від пудри краще відмовитись, бо вона сушить шкіру. Ще одне правило: будь-які косметологічні продукти для догляду, а також декоративна косметика повинні наноситися на обличчя не пізніше ніж за годину до виходу на вулицю.

догляж за шкырою взимку

Шкіра обвітрілася: як допомогти

Обвітрювання сильно висушує шкіру, тому всі процедури, як домашні, так і косметологічні, повинні бути спрямовані на її зволоження та харчування.
Якщо після перебування на вулиці з'явилися ознаки дискомфорту, сверблячки або печіння, шкіру стало пощипувати, повернувшись додому обличчя, слід очистити від забруднень і косметики і хвилин на 20-25 нанести маску з заспокійливим ефектом.
Хорошим відновлюючим і заспокійливим шкіру ефект мають маски і компреси з оливковою олією або іншими натуральними маслами - макадамії, карите, авокадо, виноградних кісточок, мигдальним маслом.
А ось зігрівати обвітрену ділянку обличчя за допомогою гарячої води категорично не можна. Різкий контраст між низькою та високою температурою може додатково травмувати шкіру. Необхідно дати обличчю зігрітися за нормальної температури і лише потім можна розпочинати процедури з очищення шкіри. Причому робити це слід лише теплою водою з використанням доглядових засобів, що щадять, з м'якими поверхнево-активними речовинами.
Після вмивання необхідно нанести м'який тонік та крем. Необов'язково вибирати найжирніший, досить зволожуючий або поживний.
Якщо шкіра лущиться і виглядає грубою, перше бажання використовувати скраб або пілінг. Робити це не варто. Так можна ще більше пошкодити епідерміс та посилити стан шкіри.
На якийсь час доведеться відмовитися і від макіяжу. Косметика може лише погіршити стан шкіри.

Також раніше ми писали Манікюр в 50+. Який колір підібрати, щоб руки мали молодший вигляд