Зірка Даша Астаф'єва дала поради, чому не варто терпіти аб'юзерів: "Я знаю, як це"

Даша Астаф'єва зізналася, що пережила аб'юзивні стосунки: "Лупить макогоном". Відома українська співачка та модель Даша Астаф'єва, яка родом з Дніпропетровщини, поділилася з шанувальниками болісною сповіддю про аб'юзивні стосунки, які їй довелося пережити. Її щирий пост в Instagram має на меті допомогти іншим жінкам, які стикаються з подібною проблемою.

"Я знаю, як це жити з чоловіком, який себе не поважає. Ти, немов жабеня, варишся в маслі чужої напруги. Спочатку ти закохуєшся в людину, яка, як і будь-хто, має свої комплекси, недоліки та нерівності. "Всі ми люди, всі з минулим", - справедливо думаєш ти, тому й сама притягуєш свій багаж дивного досвіду в нові стосунки. Але з часом ти помічаєш, що тріщинки - це дійсно прірва, в яку зливається і твоя енергія, а нерівності - пагорби, через які ти змушена продиратися щодня", - поділилася Астаф'єва.

Співачка зазначила, що людина, яка не поважає себе, не здатна поважати і своє оточення. Жінки в таких стосунках часто набираються терпіння, намагаючись все тягнути на собі та боротися не лише за себе, але й за свого партнера.

"Він бачить, що ти сильніший, спритніший, добріший, що ти маєш ресурс на двох, і починає ненавидіти себе за свою слабкість ще більше, а тебе лупити макогоном за силу. Йому хочеться, щоб ти опустилася до його рівня і не демонструвала альтернативну поведінку", - описала Астаф'єва психологічний механізм аб'юзивних стосунків.

Даша закликала жінок, які переживають подібне, не мовчати та не терпіти.

"Ви не самотні. Ви сильні. Ви маєте право на щастя та життя без насильства", - підкреслила вона.

Своєю сміливою сповіддю Даша Астаф'єва не лише оголила власну вразливість, але й зробила важливий крок до подолання проблеми аб'юзу в українському суспільстві.

Нагадаємо, раніше ми писали

“Не дає Бог”. Дніпрянка Катерина Репяхова мріє народити доньку 58-річному Віктору Павліку