Знає одна хазяйка із тисячі. Навіщо у пральній машині 3 відсіки і куди сипати порошок

У кожній родині є пральна машинка, але мало хто знає, навіщо у ній три відсіки. Чому їх саме три, які у них функції і навіщо вони потрібні. Детально про все розповість Дніпровська панорама.  

Багато людей, які мають пральну машину, не користуються всіма її функціями і навіть не знають для чого потрібні відсіки в ній. Як правило, ми зазвичай користуємось одним звичним відсіком і не замислюємося, навіщо їх там аж три штуки. Щоб не виникало питань та проблем з технікою, розповідаємо про призначення всіх відсіків у матеріалі.

Навіщо в пральній машинці 3 відсіки

За стандартом пральні машини мають три відсіки в лотку для порошку. Кожен відсік підписаний, позначений цифрою чи символом. На крайніх відсіках нанесені римські цифри I та II або латинські літери А та В відповідно. Порядок залежить від марки прання. У середньому відсіку можна побачити зображення "зірочки" чи "квітки".

Відсік 1

Римською цифрою I або латинською А позначається відсік, призначений для попереднього прання або замочування білизни. Попереднє прання (коли речі тривалий час знаходяться у великій кількості води) потрібно для максимально ефективного видалення застарілих плям. При такому процесі тканина одягу розтягується та набухає, а це означає, що машинка легко впорається із брудом.

Якщо в режимі прання не передбачено замочування, не варто мучити відсік засипанням порошку або іншого засобу. Якщо вибрано програму, що передбачає прання у два етапи, тоді засипайте порошок у цей відсік. Він змиється у барабан вже під час першого етапу прання.

Відсік 2

Римська цифра II або буква В вказує на відсік для основного прання незалежно від вибраної програми. Цей відсік використовується найчастіше і саме в нього засипається порошок під час вибору будь-якого прального режиму.

Відсік 3

Значок "сніжинка" або "квітка" вказує, що саме в цей відсік треба залити кондиціонер, відбілювач, ополіскувач або інші засоби. У цей відсік варто заливати кондиціонер до прання або у його процесі. Головне це зробити до того моменту, як пральна машина почне набирати воду для полоскання, інакше засіб не потрапить в барабан.

Якщо не звертати увагу на відсіки і сипати порошок аби як, то при вибраному режимі машинка пратиме неправильно. Наприклад, ви залили у відсік для кондиціонера порошок, а у відсік для основного прання кондиціонер, тоді машинка випрає річ кондиціонером і прополоще білизну порошком.

Чи можна сипати порошок прямо на одяг

Виробники пральних машин та порошків рекомендують сипати порошок лише у лоток. Але деякі вважають за краще засипати засіб прямо в барабан. Це з тим, що з відсіку весь порошок повністю не вимивається, а барабані він витратиться повністю. Насправді, це помилка, тому що за етап прання вода може оновитися кілька разів і частина порошку з барабана просто піде у стік.

Чим відрізняються режими прання

Режимів прання є величезна кількість і вони сильно відрізняються між собою. Вони орієнтовані на рівень забруднення речей, їх кількість, тип тканини і так далі. Залежно від цього режими відрізняються за температурою, кількістю обертів та алгоритмами обертання барабана.

Температура води для прання

Як правило, температура в пральній машинці може встановлюватися від 30 до 90 градусів. Наприклад, при пранні синтетики, щоб не зіпсувати тканину, ставлять мінімальні 30°, а під час прання бавовни можна встановлювати вищу температуру.

Обороти

Високі обороти зазвичай застосовуються при віджиму або сушінні одягу в пральній машині. У багатьох пральних машинках можна налаштувати опцію до тисячі обертів за хвилину.

Обертання барабана

Обертання можна відрегулювати вручну. Воно може бути м'якшим і плавнішим при пранні делікатних тканин. Все залежить від моделі пральної машини та її ціни.

Висновок

Прочитавши статтю, ви дізналися, що відсіки в пральних машинах не розташовані в рандомному порядку, і кожен відповідає за свою функцію. Якщо дотримуватися всіх правил, то ваша білизна завжди буде чистою, а пральна машинка прослужить вам довго.

Нагадаємо, раніше ми писали

Лайфхак, який знають не всі. Як відіпрати білі шкарпетки у мікрохвильовці