Антін Мухарський презентував у Дніпрі нову книжку (Відео)

Учора актор, музикант і письменник презентував нову книжку «Національна ідея модерної України». Новинку не знайдеш у книгарнях. Журналіст «Нашого міста» поспілкувалася з автором видання.

Нещодавно вийшла чергова літературна робота Антіна Мухарського. На цей раз – збірка інтерв’ю з видатними українцями сучасності – лідерами думок. До книжки увійшли також їхні есеї та цитати.

На презентації в «Pizza Veterano» автор проекту розмірковував про становлення української національної ідеї від отримання незалежності до сьогодення.

"Ця книжка – збірка думок, іноді суперечливих. Однак, на мою думку, втеча від рабства і є національною ідеєю модерної України. Зараз Дніпро є форпостом цієї ідеї, адже вектор українського націоналізму перемістився сюди зі Львова та Києва."

Обкладинку видання оформлено на кшталт української плахти – кожен колір представляє одну область нашої держави, а зображення нагадують вишивку. Всередині книжку проілюстровано плакатами – переможцями конкурсу на патріотичний плакат, проведений Антіном Мухарським та Єлизаветою Бельською в 2014-2015 роках.

Презентоване видання вийшло у двох форматах: великий та менший. Книжку не поширюють через книгарні. Її можна придбати лише на концертах Ореста Лютого та презентаціях, або замовити на сайті www.ukrideabook.com.ua.

Більше про альманах – у відео нижче.

Анна Заікіна, фото та відео Андрій Батозський

За матеріалами "Наше місто"