Чебуреки вийдуть смачними й хрусткими: є один секрет

Чомусь саме тісто на чебуреки уявляється найскладнішим у приготуванні цієї неперевершеної східної страви. Господині витрачають саме на тісто багато часу. Насправді нічого складного в приготуванні тіста на чебуреки немає, щоби вам дотепер не здавалося. Треба просто додати секретний інгредієнт. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сайт Євгена Клопотенка.

Чому для тіста на чебуреки потрібна горілка

Нам потрібна тепла вода – до 36 градусів – така, яку зазвичай використовують для приготування дріжджового тіста. Борошна беріть рівно стільки, скільки в рецепті, щоб ваше тісто не перетворилося в міцне та тверде. А горілка підійде будь-яка. Її не варто заміняти іншими алкогольними напоями. Саме вона зробить чебурек неймовірно хрумким.

чебуреки

ЯК ПРИГОТУВАТИ ТІСТО НА ЧЕБУРЕКИ З ГОРІЛКОЮ

 ІНГРЕДІЄНТИ 

  • 500 г борошна (+ для підпилу)
  • 200 мл води
  • ½ ч. л. солі
  • 50 мл горілки
  • 2 ст. л. соняшникової олії

тісто

ТІСТО НА ЧЕБУРЕКИ З ГОРІЛКОЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
 
 КРОК 1
В глибоку миску всипте 500 г борошна, ½ ч. л. солі, влийте 2 ст. л. соняшникової олії, 200 мл теплої води та 50 мл горілки. Почніть замішувати тісто в мисці, а потім перекладіть на робочу поверхню, посипану борошном.
  
 КРОК 2
Вимісіть пружне тісто, зробіть з нього кулю, загорніть у фольгу та залиште відпочивати на 20 хвилин за кімнатної температури. За цей час клітковина розійдеться і тісто стане еластичним та буде добре розкочуватися.
  
 КРОК 3
Потім приберіть плівку з нього, відріжте невеличкий шматочок, притрусіть робочу поверхню борошном та розкочуйте тонесенько, щоб у вас вийшли найсмачніші чебуреки з тонкого тіста.

Всі інгредієнти легко поєднуються та замішується в пружне та еластичне тісто. Воно добре розкочується в тоненький пласт та гарно скріплюється, коли натискаєте на краї виделкою. Будьте певні, за таких умов сік з вашої начинки залишиться всередині при обсмаженні.

Раніше ми писали про: Готую і ставлю в морозилку. Ніжні й смачні котлети, не треба навіть ліпити.