Денисенко звернувся до уряду (Документ)

Андрій Денисенко звернувся до Уряду з проханням виділити по 100 тис. грн. родинам зниклих та полонених бійців.

Колектив народних депутатів України, серед яких, зокрема, Андрій Денисенко, надіслали офіційний запит до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням виділити по 100 000 грн родинам полонених та зниклих безвісти бійців АТО.

"Це рішення має бути прийняте урядом, з метою допомоги родинам героїв, доля яких і досі залишається невідомою. Наразі таких осіб близько п'ятисот. Відсутність соціальних гарантій у родин полонених та зниклих безвісти має місце через недосконалість законодавства. Саме тому нещодавно ми виступили з ініціативою легалізувати статус "полонений". Це стосується і військовослужбовців, і добровольців. Хоча, звісно, складніші обставини саме у родин бійців добробатів - "Кривбасу", "Донбасу", та інших підрозділів", - зазначає Андрій Денисенко.

"Просимо Вас, шановний Володимире Борисовичу, надати відповідні доручення щодо виділення членам сімей військовослужбовців, які, виконуючи військовий обов’язок у ході проведення антитерористичної операції на сході України, були захоплені в полон або вважаються заручниками чи зниклими безвісти та не вважаються такими, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини (місця служби) або дезертирували зі Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, одноразової матеріальної допомоги у розмірі 100 000 грн. відповідно до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", - йдеться у запиті.