Депутат пропонує розширити межі Дніпра

За активної участі народного депутата України Андрія Денисенка ведеться системна робота по включенню смт Авіаторське у склад м. Дніпро. На сьогоднішній день вже є погодження та розробляється план по розширенню меж міста Дніпро за рахунок Авіаторського.

Нагадаємо, що зараз Авіаторське не є повноцінною частиною міста. У мешканців стоїть Дніпровська прописка, але законодавчо мікрорайон не входить до меж міста. Це викликає ряд складнощів і хронічних комунальних проблем. Зокрема кошти з міського бюджету не можуть бути надані на розвиток інфраструктури чи ремонт доріг. Через те, що мікрорайон не отримує фінансування з міського бюджету, мешканці навіть не можуть повноцінно отримувати послуги житлового-комунального господарства. Завдяки роботі по включенню Авіаторського у межі міста Дніпропетровський обласний центр з охорони історико-культурних цінностей провів виїзд на місцевість та здійснив геодезичні вимірювання історичних об'єктів на території мікрорайону.

"Наразі вже створено робочу групу, головна мета якої - прискорити процедуру зміни меж м. Дніпро та включити до його складу смт Авіаторське. Цей процес свідомо гальмувався під час влади "Партії регіонів", яка системно розкрадала та виводила з комунальної власності майно комунального підприємства "ЖКК", яке обслуговує смт Авіаторське. Коли мене обрали народним депутатом, я зіткнувся з тим, що попри багаторічні обіцянки приєднати Авіаторське до міста не було підготовлено навіть відповідного звернення до ВР. І все довелось починати з нуля. Та з обранням Філатова міським головою я відчуваю щоденну підтримку і допомогу у цій справі", - зазначає Андрій Денисенко.

Співробітники департаменту по роботі з активами Дніпропетровської міської ради отримали проект землеустрою щодо зміни меж міста, який перебував на доопрацюванні у держпідприємстві "Дніпропетровський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою", для подальшої передачі його на розгляд Верховної Ради України.