Дніпровський телеканал працює на ворога, - Нацрада з питань телебачення

Дніпровський телеканал D1 поширює брехню, дезінформацію та порушує закон про телебачення та радіомовлення. Крім того, регулярно використовує у передачах нецензурну лайку, чим порушує журналістські стандарти. Про це йдеться у листі Національної ради з ТБ та радіомовлення у відповідь на звернення добровольчого формування громади «Варти Дніпра», повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на «Дніпро Оперативний».

Головний наглядовий орган у медіа-сфері України, Нацрада з питань телебачення та радіомовлення, вивчила кілька програм телеканалу D1, в яких звучали брехливі твердження та дискредитувалися зусилля добровольців Дніпра, зробила висновок: канал D1 (юридична особа - ТРК "Регіон") в умовах воєнного часу загрожує обороноздатності країни, підриває довіру до місцевої влади та цілеспрямовано послаблює протидію ворожій агресії. Якщо простими словами, несвідомо (а може, й свідомо) - працює на ворога.

Як відомо, від початку агресії проти України свідомі дніпряни об'єдналися для захисту свого міста від ворога, допомоги теробороні та правоохоронцям у підтримці порядку. За минулі місяці учасники "Варти Дніпра" створювали оборонні споруди, вели постійні чергування разом із поліцією та силами ТрО. Завдяки активності учасників "Варти" виявлено безліч навідників, диверсантів, дезертирів, поплічників "російського світу", які передані правоохоронцям та відповідають за законом.

Проте телеканал D1 розгорнув кампанію з дискредитації дніпровських добровольців, які стали на захист міста та країни. Наклепні "програми", випущені D1, викликали обурення у городян та учасників "Варти Дніпра". Вони звернулися до РНБО, до офісу Генпрокурора та Нацради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою припинити антидержавне свавілля в ефірі.

Нацрада з ТБ після перевірки вже запросила пояснення від керівництва медіаструктури. Наразі факти дезінформації та підривної діяльності з боку телеканалу D1 перевіряє офіс Генерального прокурора. "Варта Дніпра" та патріотичні городяни чекають на оперативну та жорстку реакцію компетентних органів.

нацрада

Не секрет, що телеканал D1 належить сумнозвісному в Дніпрі Олександру Петровському (відомий як “кримінальний авторитет "Нарік"). Після початку війни Петровський втік з України і разом із “братвою” вже відзначився у скандальній жорстокій бійці у столиці Австрії - Відні, на яку звернули увагу місцеві ЗМІ.