Готуємо неймовірний компот з полуницею на зиму

Настав час коли треба потурбуватися про запаси їжі на зиму. Дніпровська панорама пропонує для вас дуже простий компот з полуниці на зиму.

Цей напій освіжаючий та з легкою кислинкою. Компот не потребує варіння, тому готувати його дуже легко.

Складові:

  • Полуниця - 700 гр
  • Вода - 2.3 л
  • Цукор - 250 гр
  • Лимонна кислота (неповна ложка) - 1 чайн.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуйте полуницю. Ягоди відбирайте найкрасивіші, стиглі та ароматні, краще дрібні. Полуницю промийте в тазі з водою невеликими порціями, обережно кілька разів перемішуючи її руками. Ще раз промийте ягоди в чистій воді і акуратно перекладіть їх у широку ємність, щоб ягоди, що наситилися водою, не пом'ялися.
  2. Акуратно видаліть у ягід полуниці плодоніжки. Вони легко відриваються руками.
  3. Підготуйте банки для консервації. Можна взяти скляні банки будь-якої величини. Обов'язково помийте банки із харчовою содою. Потім прогрійте їх або над парою, або в духовці на ґратах шийкою вниз протягом 7-10 хвилин при 180 градусах. Ставте банки в духовку, що ще не розігріта, інакше від різкого перепаду температури вони можуть тріснути. Кришки також потрібно прокип'ятити протягом 5 хвилин і остудити.
  4. Покладіть підготовлену полуницю так, щоб вона зайняла приблизно 1/4 обсягу банку. Для більш насиченого компоту заповнюйте банки на третину.
  5. Насипте в банку з ягодами цукор та лимонну кислоту.
  6. Закип'ятіть чисту воду. Киплячу воду залийте в банку з полуницею. Коли рідина досягне плічок, закрийте банки кришками за допомогою машини для закатування. Потім обережно кілька разів переверніть банку, щоб розчинився весь цукор. Водночас так можна перевірити герметичність закрутки. Завдяки лимонній кислоті полуниця почне фарбувати компот у яскравий колір.
  7. Поставте банку з полуничним компотом нагору дном, укутайте ковдрою і залиште так до повного остигання. 

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, що приготуємо дуже смачний тост з домашнім сиром, авокадо і яйцем-скрембл.