Эта осень обещает быть активной законодательно: пообещал премьер-министр Владимир Гройсман

Вчера, премьер-министр Украины  Владимир Гройсман анонсировал скорое повышение пенсий украинцев и презетовал на своей странице в Facebook электронный пакет законопроектов, которые будут рассматриваться в парламенте после депутатских каникул этой осенью.  

Премьер отметил, что приоритетом является сохранение признаков стабильности, которые, по его мнению, имеет Украина сегодня и назвал сферы, реформирование в которых первоочередно:

"Наступного тижня розпочинається нова сесія Верховної Ради. Сьогодні багатьох тривожить, якою буде ця політична осінь. Я розумію, що буде багато спроб знову розхитати ситуацію. Але вважаю, що сьогодні дуже важливо зберегти ті перші ознаки стабільності, які ми маємо, і зробити кроки для подальших змін, яких чекають люди - в пенсійній сфері, в охороні здоров'я, освіті, в створенні нормального бізнес-клімату і забезпеченні економічного зростання, у інших важливих сферах.

Тому я б хотів, щоб ця осінь була перш за все результативною. Сьогодні я звернувся до депутатів Верховної Ради, до політиків - ми маємо відкинути амбіції і протиріччя, ми маємо прийняти важливі рішення, щоб зробити зміни в країні незворотними. Зараз у Верховній Раді є низка важливих законопроектів, готових до розгляду, і якщо ми усі об'єднаємо наші зусилля - Президент, Парламент, Уряд, - то ми зможемо увійти в наступний рік з міцним фундаментом для майбутнього успіху України. Про ці пріоритетні законопроекти сьогодні йшла мова на засіданні Уряду".

Главные законопроекты осени, касающиеся реформ в вышеназванных сферах, а именно в системе пенсионных выплат, медицине, образовании, электронных доверительных услуг и международных стандартов финансовой отчетности прочее, по утверждению Владимира Гройсмана, готовы к рассмотрению в парламенте уже во втором чтении в сентябре. 

"5 ПРІОРИТЕТНИХ ПАКЕТІВ ЗАКОНОПРОЕКТІВ ОСЕНІ Можуть бути ухвалені вже цієї осені Вперше ОДНОЧАСНО знаходяться у Верховній Раді Очікувані громадянами та бізнесом Готові до розгляду у другому читанні вже у вересні".

Эти законопроекты, по мнению премьера, изменят страну, осуществив в ней "капитальный ремонт". Пакет "Главных законопроектов осени" прописан и подан под лозунгом "АКТИВНА ЗАКОНОДАВЧА ОСІНЬ". 

Также, правительство Украины одобрило стратегию по противодействию незаконному изготовлению и обороту табачных изделий. За контрабанду хотят давать уголовные сроки и поднять цены на сигареты, пишет "Сегодня".

Также, премьер-министр сообщил об устранении нарушений в системе обеспечения инсулинозависимых больных лекарствами - благодаря введению электронного реестра пациентов.  

"Ще одна перемога в галузі боротьби з корупцією при закупівлі ліків – завдяки запровадженню електронного реєстру пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, вдалося виявити та усунути низку порушень.

Тепер, завдяки впровадженню реєстру, зможемо економити близько 0,5 млрд гривень державного і місцевих бюджетів. Закликаю області, які ще цього не зробили, перейти на користування єдиним реєстром, а не підтримувати корупційні схеми не чистих на руку підприємців, які наживаються на здоров’ї українців", - написал глава украинского Кабмина в соцсети.

Ольга Смирнова