Капуста б'є рекорди. Чи зростатиме ціна на овоч у Дніпрі (відео)

 Зростання цін на популярні овочі у березні прискорилося. Вартість капусти у Дніпрі, наприклад, зросла втричі. В чому причина такої швидкості, та чи буде ціна збільшуватися й надалі, розбираються експерти. Передає Дніпровська панорама.

 Тенденція зростання цін на овочі спостерігається в Україні щовесни. Втім цього року вартість б'є всі рекорди. Тому, звісно, є причини. Повномасштабна війна, яку роз'вязала рф проти України - перша з них. Порушені логистичні ланцюжки й доставити продукцію буває непросто. Овочі при цьому втрачають свіжість і запаси знижуються. Зараз капуста в Дніпрі коштує понад 20 гривень, саме з причини низьких запасів якісної проукції.

 Експерти вважають, що це  не остання весняна ціна на капусту.Керівник проєкту АПК-Інформ: овочі та фрукти, Олександр Хорев передбачає й подальше зростання цін.

Буде зростати ціна на білоголову капусту чи ні, на нашу думку – так. 15 -20 відсотків до теперішньої ціни гуртової ми ще маємо, - каже Олександр Хорев. 

Тож наступні цінові рекорди попереду. Про те, скільки коштуватиме капуста  перед новим врожаєм, покаже час й ситуація у сільському господарстві країни.

 

Раніше ми писали про: Тарифы на воду растут. Когда в Днепре ждать новых цен.