Мати та дружина осиротіли. Владислав Радченко з Дніпропетровщини віддав життя за рідну землю

Владислав Радченко з Жовтих Вод Дніпропетровської області на фронті, захищаючі Україну, віддав найцінніше – своє життя, передає Дніпровська панорама.

Війна продовжує забирати життя найкращих синів та доньок України. 28 травня в Костянтинівці, що на Донеччині, загинув наш земляк, гранатометник десантно-штурмового батальйону Владислав Радченко з Жовтих Вод Дніпропетровської області.

Народився Владислав 29 серпня 1980 року у Жовтих Водах. Базову середню освіту здобув у КЗЗСО «Дивосвіт». У 1995 році вступив до ВПУ №70, спеціальність «Муляр, монтажник з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій, електрозварник ручного зварювання».

Після закінчення вишу працював мулярем у Будівельно-монтажному управлінні №1 та на Південному радіозаводі. 2002 році Владислав зустрів свою майбутню дружину, закохані побралися та переїхали жити до столиці. У Києві чоловік працював висотником-монтажником алюмінієвих конструкцій.

На захист України став 27 лютого 2023 року, згідно з Указом Президента «Про мобілізацію», був направлений до навчального центру для отримання військово-облікової спеціальності.

Служив гранатометником десантно-штурмового батальйону ЗСУ.

На початку травня, під час виконання бойового завдання, отримав поранення, проте після лікування одразу повернувся на передову.
Загинув Владислав 28 травня в м. Костянтинівка Донецької області.

Для своєї родини та побратимів чоловік назавжди залишиться хоробрим, мужнім, щирим, людяним, вмотивованим військовослужбовцем, який любив тварин та книги в жанрі фантастики.

У захисника залишилися мати Надія Максимівна та дружина Тетяна.

Сьогодні у рідних Жовтих Водах відбудеться прощання з Героєм, на рідній землі і поховають Владислава. 

Редакція сайту Дніпровська панорама висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Вічна пам’ять мужньому захиснику!

Нагадаємо, раніше ми писали

Зупинилося серце воїна: на Дніпропетровщині попрощаються з молодшим сержантом 66-ої ОМБр Удачиним Андрієм