Швидше, ніж зварити яйця. Як приготувати ледачі чебуреки
Тонка хрумка скоринка та соковита м'ясна начинка з травами та спеціями – це і є справжній чебурек. Ця страва кримськотатарської кухні подобається багатьом і тому рецепт зазнав безліч трансформацій. З'явилися його спрощені варіанти. Про один із таких пише Дніпровська панорама.
Складові
- Лаваші круглі 7 шт.
- Фарш курячий (з салом) 150 г
- Цибуля 1 шт.
- Спеції до смаку
- Вода 20 мл
- Яйце 1 шт.
Приготування
- Фарш із салом змішати з дрібно нарізаною цибулею, посолити за смаком, всипати спеції (чорний перець або суміш перців, італійські трави, щіпку гострого меленого перцю, паприку за смаком).
- Влити 20-25 мл води, перемішати. Фарш повинен бути трохи рідкуватим.
- Розбовтати яйце і промазати по колу кромку тонкого круглого невеликого (по діаметру сковорідки) лаваша.
- По центру покласти повну столову ложку фаршу, розподілити всередині яєчного кола на половині лаваша шаром близько 0,5 див.
- Накрити другою половиною лаваша, заліпити, добре притискаючи краї.
- Смажити по 2 штуки в розігрітій олії на повільному вогні з обох боків.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ситний пиріг без борошна.