Евакуація населення у разі вибуху на Запорізькій АЕС: влада розробляє алгоритм дій

Українська влада розробляє алгоритм дій у разі евакуації населення із територій поблизу Запорізької атомної електростанції на випадок можливої аварії або теракту, який можуть здійснити росіяни. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Напередодні відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану, в якому взяли участь представники обласних військових адміністрацій, АТ "Укрзалізниця" й інші. Учасники обговорили план дій центральних та місцевих органів виконавчої влади у разі аварії на Запорізькій АЕС.

На засіданні обговорили питання евакуації цивільного населення з територій поблизу ЗАЕС до більш безпечних регіонів. У першу чергу -  евакуації дітей, людей похилого віку та маломобільних осіб.

Представники ОВА прозвітували щодо підготовки до евакуації цивільного населення, а представники приймаючих громад повідомили щодо готовності до прийому евакуйованих.

На засіданні Координаційного штабу віце-прем'єр-міністра - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук доручила "Укрзалізниці" й обласним військовим адміністраціям визначити найоптимальніші маршрути для евакуації.

Евакуація ЗАЕС

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Володимир Зеленський повідомив про загрозу теракту на Запорізькій АЕС. Також ми писали про те, що на Дніпропетровщині провели навчання на випадок можливого вибуху на Запорізькій атомній станції.