На Дніпропетровщині можна безкоштовно отримати інсулін: подробиці

В аптеках Дніпропетровщини можна буде безкоштовно отримати препарати інсуліну. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, передає Дніпровська панорама

В Україні продовжує діяти програма реімбурсації. Під час воєнного стану умови для пацієнтів дещо спростили. Зокрема, нині отримати інсулін можна не лише за електронними рецептами, але й за паперовими. Доплачувати за препарати не потрібно – їх відпускають безкоштовно, – розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Олексій Григорук.

За словами заступника директора департаменту, виписати такий рецепт може будь-який лікар, не лише той, з ким укладена декларація. За програмою реімбурсації можна отримати 47 препаратів інсуліну. На Дніпропетровщині ліки відпускають у понад 320 аптеках.

З початку війни та до 15.07 усі інсуліни відпускалися безкоштовно за електронними рецептами. З 15.07 кабмін повернув довоєнний механізм відшкодування вартості інсулінів, тобто та категорія хворих, що отримувала інсуліни з частковою доплатою до війни — тепер доплачує, — розповів нам фрамацевт. 

 Впізнати потрібний пункт можна за наліпкою «Доступні ліки. +Інсуліни». Адреси пунктів –  тут.

Нагадаємо, ми розповідали, на прикладі однієї сім'ї, як виживають хворі люди під час війни. Так у Олександра Литвиненка трапився інсульт. Чоловік живе в окупованому Херсоні і щодня його дочка Марина шукає ліки, щоб він не втрачав промови і міг самостійно вставати з ліжка. Знайти медикаменти проблематично – іноді перебої у прийомі затягуються на надію.