"Найбільший страх медика – не встигнути допомогти": Нацгвардійці розповіли, як рятували постраждалих від ракетного удару по Дніпру

15 липня військові РФ запустили шість ракет по Дніпру. Дві з них влучили по заводу "Південмаш" та в район вулиці Робочої. В мережі одразу почала поширюватися світлина, на якій військові медики надають екстрену допомогу пораненим матері й дочці. Вони розповіли, чому опинилися там і як рятували постраждалих, передає Дніпровська Панорама

Військові медики перебували неподалік – на виконанні службового завдання. Коли почули вибух зреагували швидко – за п’ять хвилин вже були на місці події. У кожного була своя аптечка з необхідними медикаментами. Медики обстежили прилеглу територію та виявили мати з дочкою, які стікали кров'ю. 

Військовослужбовець НГУ з позивним "Док" взявся допомогати пораненій матері. Розповідає, в неї була сильна венозна кровотеча, втім жінка в той момент хвилювалася за доньку. 

Мати хотіла, щоб дитині надали допомогу якомога швидше. Власне життя її мало хвилювало. У жінки була вся права сторона поранена. На правій руці був глибокий поріз вени та в районі скроні була сильна кровотеча. Поранення на руці було глибоке, але в мене були всі умови для надання допомоги, – розповів "Док". 

док

Дитині допоміг військовослужбовець з позивним "Дрозд". У дівчинки все тіло посікло уламками. Крім того, дитина була шоковано і постійно говорила лише про те, як їй страшно. 

Дівчинку дуже сильно посікло уламками. В неї були січені рани на руках, на обличчі, на голові, на ногах. Найглибша рана була на руці. Дитина була налякана і постійно повторювала, що їй страшно. Я намагався максимально її заспокоїти та наладити розмову з нею, – поділився "Дрозд". 

дрозд

Для постраждалих мами та доньки все закінчилося добре: їм вчасно надали допомогу та передали до рук лікарів "швидкої". А для того, аби таких ситуацій траплялося менше, військові медики радять не панікувати, терміново йти в укриття і перебувати там до закінчення повітряної тривоги. Також наголошують: важливо мати при собі мінімальний набір медикаментів для надання першої медичної допомоги і, у разі чого, не відмовлятися від допомоги лікарів. 

Читайте також: Пошкоджені будинки з вибитими вікнами: як почуваються дніпряни постраждалі в обстрілі