Найгірші роботодавці у Дніпрі за відгуками працівників: ви будете здивовані

В Україні під час війни доволі тяжко знайти роботу. Сайти з пошуку вакансій переповнені бажаючими працювати. Проте є такі місця, куди краще взагалі не влаштовуватися навіть у темні часи. Дніпровська Панорама склала перелік найгірших роботодавців Дніпра згідно з відгуками співробітників.

Нова пошта

Получать посылки будем по-новому | предупреждение от

Нова пошта - лідер за кількістю негативних відгуків як від клієнтів, так і від персоналу. Загалом всі відгуки анонімні, особливо від тих, хто досі працює в компанії. В першу чергу скаржаться на графік, надурочну роботу та відношення до підлеглих. 

Тут співробітник компанії ніхто і звати його ніяк. Переробки скрізь, оплата за них мізерна, постійні урізання зарплати, віддати кілька годин свого особистого часу за кілька копійок - це постійно. Начальству начхати на своїх підлеглих. Клієнт для них понад усе, а працівник компанії – раб, який може сидіти на роботі 12 годин без перерви на обід, який до речі вираховується із зарплатні. Загалом не раджу сюди йти працювати - пише колишній працівник Нової пошти.

Також працівники скаржаться на систему штрафів та відсутність обідньої перерви:

Графік роботи вбивчий - пн-сб з 9.00-21.00, тільки один вихідний. ЗП маленька як для такої рабської праці. Постійно приходять биті посилки, найчастіше штрафують весь відділ. Обідньої перерви немає, потрібно його випрошувати у керівника. До туалету не сходити, постійно купа клієнтів, - скаржиться колишній робітник.

 ПриватБанк

Приват

Колишні співробітники ПриватБанку скаржаться в першу чергу на відсутність кар'єрного росту, який обіцяють в компанії під час прийому на роботу. Також безліч скарг на неможливість навіть просто вийти до туалету та маленьку заробітну платню. Так, один із колишніх працівників банку пише:

Зарплату не підвищують. Корпоративів немає, бонусів якихось теж немає, навіть нормальної зп немає. Для того, щоб підвищення отримати, потрібно спочатку вивчить SQL, роботу у всіх екселях, і на додачу мову програмування.

Тікайте звідси, це рабство. Зарплати мізерні, за людину тебе не цінують. При звільненні належні суми не сплачують. У туалет відлучитися неможливо, якщо терміново потрібно, то девіз Департаменту валідації документів - ус*ись за робочим місцем, або купуй памперси та сиди працюй у памперсах - пише ще один колишній працівник банку.

Крім того, є скарги від людей, які намагался працевлаштуватися у компанії і лише витратили купу часу:

Все почалося з того, що пройшов співбесіду в ПриватБанку, пройшов 300 тестів, співбесіду по телефону. Залишався лише поліграф. Я був певен, що пройду. У суботу мені надійшов лист про те, що вони взяли іншого співробітника. Я витратив місяць, вони навіть не змогли зателефонувати. Я зателефонував начальнику відділу, в який я влаштовувався, він вибачався, знав, що я відмовився від підробітку через працевлаштування та втратив велику суму грошей. Написав я своєму HR, щоби мені надали результати моїх відповідей, я не хотів уже влаштовуватися в банк, просто хотів довести свою чесність, на що мені відмовили. Хоча вважаю, що маю повне право знати результати. Я втратив місяць часу, втратив гроші, залишився приниженим. Тож думайте, чи варто йти до Привату.

Фокстрот

фокстрот

Працівники Фокстроту залишають анонімні коментарі про те, що обіцянки від роботодавця на співбесіді та реальість - це різні речі. Наприклад, з першого дня робітникам обіцяють офіційне працевлаштування, а насправді офіційно людей влаштовують через деякий час, і не на повну зарплатню, а на мінімальну за скороченим робочим днем:

Брехня, подвійні стандарти, пафос, горезвісні корпоративні цінності, а головне – працівників не цінують. Не ходіть до цієї компанії. На співбесіді наобіцяють купу всього гарного. Красиво розписуватимуть про офіційне оформлення, тільки не скажуть, що офіційно в цій компанії працівник працює вже більше року за скороченим робочим днем, з найменш можливою з/п. При звільненні намагаються заплатити якнайменше, - пише колишній співробітник.

Також є скарги на крадіжки серед працівників компаніі:

Грубе порушення трудового законодавства. Охорона ні за що не відповідає, тому крадуть - на відкритті особливо. Через це за місяць, у якому було відкриття, отримав 100 дол. Послав усіх і звільнився. Одне не можу зрозуміти - де був мій розум тоді, коли працював без зупинки. Мені здається, там ще маніпуляції людьми дуже сильні. Грають на твоєму бажанні зросту та ін, а коли витягнуть усі соки - ти їм не потрібен. 

Епіцентр

епіцентр

Працівники Епіцентру скаржаться на те, що за кожну крадіжку з боку клієнта повинні платити співробітники. Також вам доведеться переносити тяжку техніку та будматеріали по усьому торгівельному центру:

Чому я звільнився? Тому що мені набридло платити за все вкрадене. Тягати холодильники і пральні машини (з моєю хворою спиною) і постійно контактуючи з придурками, які виносять мозок. У грудні ми працювали замість 8,5 год по 10 год, а 31 числа - 11, коли вже ніякого Нового року не хочеться. Також ми повинні були скидатися на телевізор, бо з ним там щось "трапилося".

Також традиційно скаржаться на мізерні зарплати:

За час роботи в компанії переконався в системі, що наскрізь прогнила. Я застав 3-х директорів. Ось мені цікаво — якщо це така класна організація, то чому багато співробітників (включаючи мене) не хочуть повернутися туди, відгукуючись з огидою? Чому ніхто особливо не шкодує, що звідти пішов? Я відповім. Тому що там надають катастрофічно маленькі зарплати, тому що людина для них нічого не варта, тому що від того, що виконано план, звичайному співробітнику не холодно не гаряче, - пише колишній працівник Епіцентру.

Після співбесіди у компанії, за словами працівників, доведеться тиждень бути на випробувальному терміні, за який вам можуть не заплатити:

Ніколи не варто туди йти на співбесіду. Тільки нерви даремно витратите. Співбесідують ну дуже гламурні дівчатка років по 22. Поводяться так, ніби ти до них у рабство прийшов здаватися. На питання про зарплату нічого не кажуть. Мовляв, попрацюйте на нас тиждень безкоштовно, тоді і зарплату дізнаєтесь (якщо ми вас візьмемо). Графік свій і на день уперед ніколи не знатимеш. Все розраховане на зневірену людину, якій ну дуже потрібна робота - пише анонімний коритувач.

ШвидкоГроші

швидкогроші

Колишні працівники компанії ШвидкоГроші вказують на часті звільнення колег, адже багатьох не влаштовують умови праці. За їхніми словами, співробітників тут штрафують з найменшої нагоди:

Дозволяють собі, ці великі "керівники" спілкуватися з працівниками, як зі сміттям, ігнорують законодавство, дуже не компетентні і всі норовлять впаяти штраф. Текучка кошмар. Керівник змушує раніше часу виходити з лікарняного і все одно що там у тебе, не розуміє елементарних людських проблем - пише колишня працівниця.

Також співробітникам доводиться їздити по усьому місту, з лівого берега на правий і навпаки, щоб зачинити якийсь офіс. Хоча під час співбесіди у компанії скажуть, що кожному підбирають офіс, найближчий до дому працівника:

Так, з офісів щодня їздити за ключами якось по-тупому! Навіть у вихідний свій! Згадую співбесіду - казали, що працюватимете ближче до будинку, а в результаті працюєш чорт знає де. Їздити на 8:00 в інший кінець міста - для них це нормально - пише колишній працівник ШвидкоГроші.

Маленька зарплата, тебе постійно смикають, мотаєшся по всьому місту, можуть і на лівий берег змусити їхати працювати, навіть якщо ти живеш на правому, ще з цими ключами мозок парять. Цілий день сидиш під камерами, прослуховування телефоном, не можна й пискнути щось зайве, - скаржиться ще одна співобітниця.

Звісно, це далеко не всі компанії Дніпра, у яких багато негативних відгуків. Крім того, на кожного роботодавця із вищеперерахованих є і позитивні відгуки. 

Читайте також У Дніпрі підприємець-переселенець щодня випікає до 500 піц та везе у прифронтові міста Донеччини (Відео)