Настало довгоочікуване потепління. Як довго у Дніпрі протримається суха погода

З 16 квітня в Україну прийшло довгоочікуване потепління, і ми по-справжньому відчули тепло від сонечка. Як прогнозує народний синоптик Станіслав Щедрін, похолодання вже не передбачається, повідомляє Дніпровська панорама.

Ще очікується стійке потепління з подальшим зростанням, але й дощі будуть дуже часто десь із грозами, - написав він у Facebook, опублікувавши карту.

карта

За прогнозом синоптика та телеведучої Наталії Діденко, середа буде дощовою. У південній частині 19 квітня дощі будуть помірними, а у другій половині дня дощова повітряна маса підніметься до центральних областей.

Невеликі дощі пройдуть 19-го квітня на заході та сході також. У північній частині України завтра опади малоймовірні.

Температура повітря в більшості областей України очікується протягом дня +12+16 градусів, на заході +8+11 градусів (на Закарпатті +18 градусів).

У південній частині також незвично холодніше, +9+12 градусів, на Одещині до +14. А в Криму дуже тепло, +17+20 градусів., - повідомила синоптик.

У четвер Діденко прогнозує короткочасне похолодання із несуттєвим зниженням температури повітря. Надалі знову показники повернуться до +12...17 градусів із періодичними дощами.

Також вона попередила, що, за експертними оцінками Українського Гідрометцентру, пік повені ще попереду і припаде на 18-28 квітня.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпро накрила справжня весна. Розквітла квітка епохи динозаврів (фото)