Не в'януть до морозів. Відомі 6 рослин, що цвітуть півроку

Мрія садівників зробити таку клумбу, яка не в'яне ціле літо. Однак, є такі квіти, що виглядають свіжими і далі, до морозів, демонструя так зване безперервне цвітіння. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Безперервне цвітіння - це коли перший бутон розпускається у травні чи червні, а останній може занапастити лише жовтневий заморозок. Таких квітів багато, ми розповімо про деякі з них.

газания

Газанія

 Якщо хочете гарну клумбу, але не можете приділяти багато часу догляду, газування – ваша рослина. Добре росте і безперервно цвіте навіть на бідному ґрунті без жодного підживлення, тільки з поливом. Віддає перевагу сонцю, але можна поселити її і в півтіні. Висаджувати розсаду можна вже наприкінці квітня (добре витримує нетривалі заморозки до -5...-7 градусів), і до жовтня-листопада клумба буде прикрашена яскравими ромашками.

катарантус

Рожевий катарантус

 Вибагливий до вологості ґрунту, але витримує короткочасні періоди посухи. Його можна вирощувати в підвісному кашпо. Добре цвіте і без підгодівлі, але краще удобрювати мікродозою мінеральних комплексів з кожним поливом. Так і квіток більше, і фарбування пелюсток яскравіше.
левкой
Левкою сивий

 Існує думка, що рослина примхлива. Але якщо вчасно поливати, підгодовувати раз на тиждень, обрізати зів'ялі суцвіття, воно буде безперервно цвісти. Єдиний мінус — у спекотне літо, можливо, усихатимуть листя біля основи. Цвіте до морозів - навіть перші нічні заморозки (до -5 ° С) не завдадуть йому шкоди.

MyCollages - 2023-05-06T070356.720

Мірабіліс Ялапа

 Теплолюбний багаторічник, який гине від перших заморозків. Можливо, через значні розміри дорослої рослини (1-1,2 м заввишки і стільки ж — завширшки) мірабіліс не часто можна побачити на дачних клумбах. Але якщо зможете знайти для нього місце — не пошкодуєте! Маленькі яскраві грамофончики невтомно розпускатимуться до глибокої осені. Поллєте — добре, ні — нічого не станеться, він вміє запасати достатньо вологи в бульбоподібному корінні.

MyCollages - 2023-05-06T070631.592

Немофіла

Ніжне створення, її доведеться постійно поливати. Оскільки цвітіння дуже рясна, навіть на родючому чорноземі її необхідно постійно підгодовувати, додаючи трохи добрива у воду для поливу.
цинния
Ціннія

На рідкість витривала. Регулярний полив (якщо немає дощів), періодичне підживлення, обрізання зів'ялих квіток - більше їй нічого не треба. Мало того, що одна квітка живе довго, так розпускаються нові та нові, аж до глибокої осені.

Раніше ми писали про: Де у Дніпрі можна нагодувати ручних білок (фото)