Офіційна позиція компанії щодо маніпулятивної інформації, що поширюється в українських ЗМІ

Як повідомляє ресурс «Україна 24/7», 10.09.2021 року в Петриківському районі Дніпропетровської області стався несанкціонований збір урожаю з поля ПАТ «Дніпровець». Видання безпідставно звинувачує у інциденті МХП та директора Єлизаветівської філії ПрАТ «Оріль-Лідер» Тетяну Валанчюс. 

ПрАТ «Оріль-Лідер», який є частиною холдингу МХП, провадить діяльність згідно з законом, вчасно сплачує орендну плату, наповнює місцевий бюджет, сплачуючи податки, та надає робочі місця місцевим жителям. 

Описаний інцидент є повною фікцією, а події, які висвітлює видання, -- не відповідають дійсності. 

10 вересня дійсно відбувався збір урожаю технікою, яка належить ПрАТ «Оріль-Лідер», на полях, які орендує підприємство у місцевих жителів. Договори оренди, в яких зафіксовано, що ПрАТ «Оріль-Лідер» має право на обробіток землі, а відповідно і виконання польових робіт, збір урожаю тощо, пред’явлені поліції в повному обсязі.

На поле, яке орендує ПрАТ «Оріль-Лідер», було здійснено несанкціонований та необґрунтований виїзд з залученням дев’яти осіб спортивної зовнішності, а також заблоковано роботу техніки, що є порушенням закону, тож у місцеве відділення поліції передано заяву про перешкоджання господарської діяльності.

Також джерело повідомляє, що «11 вересня арештована техніка знову виїхала збирати чужий урожай». Техніка не знаходиться під арештом, як і врожай. Усе це передано на відповідальне зберігання директору Єлизаветівської філії ПрАТ «Оріль-Лідер» Тетяні Валанчюс. А врожай, який збирали, знову ж таки, належить тому, хто чесно орендує і обробляє поле, -- Єлизаветівській філії ПрАТ «Оріль-Лідер». 

Особливо обурюючим є факт звинувачення та наклеп на Валанчюс Тетяну, яка прибула на місце події, щоб з’ясувати всі обставини. Ніхто не має права називати людину злочинцем без обвинувального вироку суду, який набрав чинності.

Наразі МХП пропонує керівникам засобів масової інформації, що розмістили на своїх ресурсах недостовірні матеріали, вирішити проблему в досудовому порядку: спростувати відверті наклепи та зняти матеріал.

Компанія ще раз повідомляє, що МХП здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства України.

Інформація, що наводиться у так званих «журналістських розслідуваннях», є неправдивою. Автори не наводять жодних доказів. Такі статті та новини несуть у собі явні ознаки замовних матеріалів – відвертої брехні, спрямованої на псування ділової репутації МХП. Матеріали порушують норми Цивільного кодексу України щодо недоторканності ділової репутації ПрАТ «МХП» (ч.1.ст.94), а також Закону «Про інформацію» в частині порушення прав та інтересів компанії (п.2 ч.1. ст.5). 

 

Previously in this topic: