Пальчики оближеш. Рецепт ароматної картоплі по-селянськи в духовці

Картопля по-селянськи – ситна й смачна страва української кухні, яка не складна у приготуванні. Така картопелька виходить м’яка всередині та має хрустку золотисту скоринку з пряним смаком та ароматом. Вона виходить добре пропеченою і ароматною, з різними приправами і часником. Картопля по-селянськи є чудовим гарніром до багатьох страв, а також добре смакує як самостійна страва з різними соусами. "Дніпровська панорама" ділиться рецептом ароматної та смачної картоплі по-селянськи в духовці.

Інгредієнти для картоплі по-селянськи в духовці

  • Картопля – 1,3 кг
  • Рослинна олія – 5 ст.л.
  • Солодка паприка – 1 ч.л. без верху
  • Куркума – 1 ч.л. без верху
  • Сіль – 1 ч.л. без верху
  • Сухий часник – 0,3 ч.л.
  • Гірчиця суха – 0,5 ч.л. (або 1 ч.л. без верху готової)
  • Суміш спецій для картоплі (коріандр, чорний перець, чебрець, майоран, кріп) – 1 ч.л.

Приготування картоплі по-селянськи в духовці

  • Картоплю почистити та вимити. Кожну картоплину розрізати навпіл і кожну половинку поздовжньо розрізати на шматочки.
  • Пересипати картоплю в каструлю, поставити на плиту й залити окропом (можна попередньо накип’ятити воду в чайнику). Варити під кришкою з моменту закипання 3 хвилини. Потім зняти з плити та злити всю воду. Картоплю трохи остудити.
  • Розігрити духовку до 220°С.
  • Олію перемішати зі спеціями та вилити цю суміш в картоплю. Накрити каструлю з картоплею кришкою й інтенсивно потрусити - пеції повинні бути рівномірно розподілені.
  • На застелене фольгою деко в один ряд викласти шматочки картоплі та поставити в духовку.
  • Випікати картоплю 20-30 хвилин при 220°С, не знижуючи температури. Орієнтуватися слід на стан картоплі: щойно вона стане золотистою й підрум’яниться – страва готова.
  • Подавати до столу зі сметанним, майонезним або томатним соусом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про рецепт курячих відбивних в клярі з майонезом.